Infectiepreventieweek 2020

Regionale infectiepreventieweek 2020: infectiepreventie is van levensbelang!

Het Spectrum doet mee aan de regionale infectiepreventieweek 2020 van 2 tot en met 8 november. We willen de noodzaak van goede infectiepreventie, zeker nu de Coronabesmettingen weer toenemen, extra onder de aandacht brengen!

In Het Spectrum De Sterrenlanden – bij de hoofdingang tegenover de postbussen – is een grote poster te zien over de toepassing van handhygiĂ«ne. Je kunt ook deelnemen aan de Infectiepreventiequiz, lees hierover meer in de nieuwsbrief die je via jouw persoonlijke mailadres hebt ontvangen.

Bekijk deze filmpjes

Een deskundige infectiepreventie van het ASZ legt uit hoe je de Persoonlijke Beschermingsmiddelen aantrekt en in welke volgorde je ze weer uittrekt.  Dit doe je als je zorg verleent bij een of meerdere bewoners met Covid-19 in isolatie op een afdeling waar ook bewoners zonder Covid-19 verblijven.

Klik op de links (onderstreepte woorden) en kijk er eens naar!

  • Bij de zorg voor een bewoner met een besmettelijke infectieziekte heeft handdesinfectie de voorkeur boven handen wassen. Daarom is in deze film voor handdesinfectie gekozen.
  • In de filmpjes draagt de dame geen haarnet. Landelijke richtlijnen geven aan dat dit niet noodzakelijk is. Je kunt zonder haarnet toch bril en masker afdoen zonder je haar te besmetten. Pak de bril bij de brillenpoten en het masker bij de elastiekjes.
  • Het bekkentje voor de ‘vuile’ bril vervang je na een dienst voor een schoon exemplaar.
  • Bij de desinfectie van besmette voorwerpen en oppervlakken is het de standaard regel om handschoenen aan te trekken. Daarom trekt de dame in de film handschoenen aan tijdens  het desinfecteren van de bril.
  • Er is een rode zak te zien op de gang aan het einde van de film uittrekken PBM. Als het afvalbedrijf vereist dat Covid-19 afval afgevoerd moet worden als besmet, is deze zak hiervoor geschikt. De kleine afvalzakken vanuit de pedaalemmers kunnen in deze zak afgevoerd worden.