Samenwerking met TR-Care

Tijd winnen voor persoonlijke zorg en aandacht door het bestellen van hulpmiddelen te verkorten. Dat heeft Het Spectrum bereikt door nog nauwer samen te werken met TR-Care. Een leverancier van zorgmiddelen, die tevens de keuring en het onderhoud ervan verzorgt. Het gaat dan om onder meer tilliften en bedden.

“Dit is een overeenkomst om trots op de zijn”, stelt Ankie Willemse, manager Verpleeghuiszorg & Revalidatie van Het Spectrum. “We hebben namelijk gezamenlijk een catalogus gemaakt waaruit zorgafdelingen kunnen kiezen en bestellen. De samenstelling is gedaan door enkele experts binnen Het Spectrum, waaronder een zorgmanager, fysiotherapeut en een ergotherapeut, in samenspraak met TR-Care. Zij maakten een zorgvuldige selectie en hebben deze producten getest. TR-Care zorgt er nu voor dat de belangrijkste hulpmiddelen op voorraad staan, zodat we sneller en voordeliger verder kunnen.”
Deze werkwijze verlicht het werk van onder meer de zorgmedewerkers, want ze hoeven nog maar één leverancier te raadplegen. Ook voor de behandelaren is het toewerken naar meer uniformiteit wenselijk. Zij werken op den duur met minder verschillende systemen. Dat zorgt op allerlei gebieden voor meer rust.

Hulpmiddelenbeheer

Het zorgen voor rust, tijdwinst en vertrouwen is precies wat TR-Care met zorgmiddelenbeheer wil bereiken. Directeur Eric Verdaasdonk: “We hebben eerst goed in beeld gebracht welke hulpmiddelen er zijn en wat de status daarvan is. Met die informatie kunnen wij Het Spectrum inzicht geven. Wat moeten ze volgend jaar vervangen? Wat is ons advies daarvoor en wat staat er voor de langere termijn op het programma? Zo stel je samen een stappenplan op om de komende jaren een stabiel en uniform hulpmiddelenpark op te bouwen. Het Spectrum krijgt zo meer grip op de materialen.”

Tijdens een officieel moment ontvingen bestuurder Jurjen Sponselee, manager Ankie Willemse en Inkoopconsultant Rick Schoolen van Het Spectrum een heerlijke kerststol en kruidige theesoorten met bijpassende chocolades van directeur Eric Verdaasdonk en accountmanager Anco Verkerk van TR-Care.

Nauwe samenwerking tussen Het Spectrum en zorgmiddelenleverancier TR-Care
Op de foto
V.l.n.r. Anco Verkerk, Rick Schoolen, Ankie Willemse, Jurjen Sponselee en Eric Verdaasdonk.