Koppelbedden voor Hospice De Patio

Het Spectrum Hospice De Patio heeft van Stichting Roparun twee koppelbedden ontvangen. Dankzij deze koppelbedden is eenvoudig van een eenpersoonsbed een tweepersoonsbed te maken. Zo kunnen partner of familieleden nog even samen bijeen liggen.

Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Vooral in de hospice waar mensen tijdens hun laatste levensfase verblijven, is het fijn nog even zo dicht in elkaars nabijheid te kunnen zijn.Een koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor deze naadloos aansluit. Zo ontstaat eel eenvoudig een volwaardig tweepersoons hoog-laagbed. Dat lukt niet wanneer twee zorgbedden tegen elkaar aan staan. Dan blijft er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, verandert een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

Dankzij de Stichting Vrienden van Hospice De Patio zijn de koppelbedden ook makkelijk verrijdbaar. De vriendenstichting heeft namelijk twee storemovers aangeschaft.

Stichting Roparun heeft 500 koppelbedden beschikbaar gesteld en deze verdeeld over heel Nederland. In deze regio hebben diverse (verpleeghuiszorg)instellingen koppelbedden ontvangen, waaronder Het Spectrum Hospice De Patio.
Binnenkort gaan diverse teams weer op pad om middels hun sportieve prestatie geld op te halen voor goede doelen.