Op bezoek in Vreedonk en De Sterrenlanden

Het bezoeken van bewoners in De Sterrenlanden en Vreedonk kan weer een stuk makkelijker. Vanaf maandag 6 juli hoeven bezoekers geen afspraak meer te maken. Zij kunnen langskomen wanneer en hoe vaak zij willen tijdens de bezoektijden. Wel houdt Het Spectrum vast aan maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment.

Een gastvrouw ontvangt bezoekers bij binnenkomst om het bezoek te registreren. Deze gegevens hebben we nodig voor een eventueel contactonderzoek door de GGD. De gastvrouw stelt bezoekers enkele gezondheidsvragen, dus zij hoeven geen gezondheidsverklaring meer in te vullen.

De Sterrenlanden: ingang B voor bezoekers

Bezoekers aan De Sterrenlanden moeten voorlopig via de aparte ingang voor bezoekers, ingang B, binnenkomen. Daar staat de gastvrouw hen op te wachten. Er is wel een andere route om naar buiten te gaan, namelijk via de uitgang bij de receptie. Deze looproute (ingang B en uitgang A) is ingesteld om drukte bij de ingangen zo veel als mogelijk te voorkomen.

Wanneer een afdeling binnen Vreedonk of De Sterrenlanden is gesloten

Nu bezoekers kunnen langskomen wanneer het hen uitkomt, kunnen wij niet meer vooraf melden wanneer een afdeling (preventief) is gesloten. Bij de ingang vermelden we voortaan welke afdelingen op dat moment geen bezoekers kunnen ontvangen.

Als bezoekers – voordat zij komen – willen weten of de afdeling open is, kunnen zij de receptie van De Sterrenlanden bellen via 078 617 23 33 en de receptie van Vreedonk via 078 617 65 66.
Maar het kan voorkomen dat tijdens de reis naar De Sterrenlanden of Vreedonk de situatie verandert. We begrijpen dat dit een teleurstelling kan zijn bij aankomst, maar we hopen dat bezoekers begrip hebben voor onze zorg voor hun naaste.

De bezoekrichtlijnen een rij:

 • Bezoekers kunnen zonder afspraak langskomen tijdens de bezoektijden.
 • Bezoektijden zijn van maandag tot en met zondag:
  • Van 10.30 uur tot 12.00 uur
  • Van 13.30 uur tot 16.30 uur
 • Maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment.
 • De Sterrenlanden: bezoek komt binnen via ingang B waar een gastvrouw op hen wacht. Bij grote drukte, vragen we bezoekers om nog even buiten te wachten in de tent.
 • Als bezoekers en hun naaste 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden tijdens het bezoek, is het dragen van een mondkapje niet nodig. Uitzondering geldt voor bezoek aan een bewoner in quarantaine, dan moeten bezoekers wel een mondkapje dragen.
 • Bezoekers volgen de borden met de looproute naar de ontmoetingsplek binnen de locatie.
 • Als bezoek naar huis gaat, volgen zij de looproute naar uitgang.

Bezoekers aan De Sterrenlanden kunnen tijdens hun bezoek weer terecht in restaurant De Minnaert waar koffie en thee verkrijgbaar is. We maken deze ruimte regelmatig goed schoon.

Huiskamers alleen voor bewoners

We verzoeken bezoekers buiten de huiskamers op de etages te blijven. In de huiskamer zijn vaak meer bewoners en medewerkers bijeen. Om mogelijke besmetting of verspreiding van het Coronavirus te beperken, blijven de huiskamers gesloten voor bezoek.

Heeft of krijgt u klachten?

Als bezoekers (lichte) klachten hebben die verwijzen naar Corona, zoals hoesten, verkouden, koorts, blijf dan thuis en laat u testen. Als bezoekers klachten hebben en zij zijn kortgeleden op bezoek geweest, laat het ons direct weten zodat wij -indien nodig- voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.

Wat kunt u als bezoekers doen?

We blijven een dringend beroep op bezoekers doen om de RIVM maatregelen goed in de gaten te houden, zoals:

 • Blijf de goede handhygiëne volhouden
 • Houd zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand
 • Blijft thuis bij klachten, die verwijzen naar Corona

Als familie vragen over de zorg of over hun naaste hebben, kunnen zij deze per e-mail stellen of op een ander moment telefonisch contact opnemen met de afdeling. De bezoekmomenten willen we zoveel mogelijk houden voor de persoonlijke aandacht voor elkaar en omdat we groepsvorming willen voorkomen.

Wat doen wij?

Wij blijven bewoners en klanten goed in de gaten houden. Wanneer iemand Corona-gerelateerde klachten heeft, testen we meteen en we sluiten de unit, waar deze bewoner of klant verblijft, preventief.

Verder zorgen we ervoor dat bezoekers binnen Vreedonk en De Sterrenlanden op diverse plekken hun handen kunt desinfecteren. Er liggen mondneuskapjes bij het ontvangst voor wie deze niet bij zich heeft.

Inzet vrijwilliger

We willen de bezoekers gastvrij ontvangen. Dat doen nu nog met enkele medewerkers, maar daarvoor vragen we binnenkort enkele vrijwilligers om ons te helpen. Zij krijgen een ondersteunende en toezichthoudende rol.
Vrijwilligers laten we nog maar stapsgewijs toe. De groepsactiviteiten waarbij zij veelal hielpen, starten voorlopig nog niet. Ook voor de individueel gerichte activiteiten vragen wij nog geen hulp van vrijwilligers.

Samen doen

Wij kunnen de bezoekomstandigheden zo veilig mogelijk voorbereiden, oftewel volgens de RIVM regels. Maar we willen u ook er van bewust maken dat ook u nu een belangrijke verantwoordelijkheid hebt in het beperken van de kans op besmetting. Alleen samen kunnen we het risico zo klein mogelijk houden.