Vaccinatie tegen het coronavirus

Waarom vaccineren?

De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam ‘afweerstoffen’ maakt tegen het coronavirus. Deze afweerstoffen beschermen u tegen het coronavirus. Als u na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat u minder ernstig ziek wordt. Ook als u corona heeft gehad, is het goed om u te laten vaccineren.

 

Is het coronavaccin veilig?

Het vaccin tegen corona is heel goed getest, zoals dat gebeurt bij alle medicijnen en vaccinaties. Het vaccin wordt ook de komende jaren nog gevolgd, zodat zeker is dat het veilig is en goed werkt. Na de vaccinatie kunt u wel last krijgen van hoofpijn, spierpijn, moeheid of een pijnlijke arm. Dit noemen we ‘bijwerkingen’. Deze gaan vanzelf weer over.

 

Wanneer en waar krijgt u de vaccinatie?

Bewoners van De Sterrenlanden en Vreedonk krijgen de vaccinatie in de week van 25 januari. Zij krijgen twee keer een vaccinatie, met een tussenpoos van drie weken. We geven de vaccinatie op de afdeling.

Als u niet in De Sterrenlanden of Vreedonk woont, krijgt u later een uitnodiging voor vaccinatie. Op de website coronavaccinatie.nl staat een actueel schema.

 

Toestemming

Vaccinatie met het coronavaccin is niet verplicht. Bewoners of hun wettelijke vertegenwoordigers geven vooraf toestemming voor de vaccinatie.

 

Vaccinatie van onze medewerkers

Onze zorgmedewerkers hebben inmiddels allemaal een uitnodiging voor vaccinatie met het coronavaccin ontvangen. Deze vaccinatie is geheel vrijwillig. Iedere medewerker mag zelf beslissen of hij/zij het vaccin wil. Het heeft geen gevolg voor de manier van verzorging. Dit blijven we hoe dan ook met beschermende materialen voortzetten.

De keuze om wel of niet te vaccineren is een persoonlijke keuze en wij registreren dit niet. Een medewerker hoeft dit vanuit privacy overwegingen niet te delen.

 

Wilt u meer weten?

Op de website corona.steffie.nl/vaccinatie is een duidelijke uitleg te vinden in de vorm van een filmpje.

U kunt ook informatie vinden op coronavaccinatie.nl. Of bel naar 0800-1351.