Zonder Coronatoegangsbewijs naar Ontmoetingsruimte & restaurant

Bezoekers van de Ontmoetingsruimtes (vaak met restaurant) in De Prinsemarij, Het Polderwiel, Het Sterrenwiel, Het Waterwiel en Het Theehuis kunnen naar binnen zonder Coronatoegangsbewijs. De Ontmoetingsruimtes bevinden zich namelijk binnen een locatie waar Het Spectrum zorg verleent. Daarom is een Coronatoegangsbewijs niet nodig.

Wel vraagt Het Spectrum bezoekers om bij binnenkomst zich te registreren. Dit is niet verplicht, maar het is prettig als Het Spectrum hen kan benaderen als de GGD een bron- en contactonderzoek moet uitvoeren.

Mondneusmaskers mogen af

De mondneusmaskerplicht stopt per maandag 27 september. Wie het prettig vindt om toch een mondneusmasker te dragen (ter bescherming van uzelf en anderen), is daarin vrij.

Medewerkers en vrijwilligers van Het Spectrum kunnen er ook zelf voor kiezen om toch een mondneusmasker te blijven dragen. Op sommige momenten dragen zij wel (verplicht) een mondneusmasker. Dat is als zij langere tijd op korte afstand zijn van anderen (bezoekers en collegaā€™s).
Medewerkers en vrijwilligers die geen (volledige) vaccinatie hebben, is het dringende verzoek om altijd een mondneusmasker te dragen.

We behouden de 1,5 meter afstand van elkaar

Nu de mondneusmaskers niet meer verplicht zijn, behouden we voorlopig wel de 1,5 meter afstand om toch het risico op verspreiding te beperken.
Bij gebruik van een lift: let alstublieft op het maximaal aantal toegestane mensen om de 1,5 meter afstand te houden.

De basisregels blijven gelden

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen ā€“ Ć³Ć³k na vaccinatie blijft deze afspraak gelden.