Persoonsalarmering

Professionele hulp in noodsituaties

Het is de angst van vele mensen: vallen en niet meer op kunnen staan om hulp te halen. Of opeens onwel worden zonder dat iemand ervan weet.

Persoonsalarmering biedt dan uitkomst. Het wordt veel gebruikt door alleenwonende ouderen, maar is ook prettig voor echtparen die elkaar niet goed meer kunnen helpen. Op één plek in huis wordt een alarmpunt geïnstalleerd en u als klant krijgt een halsalarm of een polsbandje met een alarmmogelijkheid.

Hoe werkt persoonsalarmering?

In het alarmpunt,  halsalarm of polsbandje zit een zender die in contact staat met de zorgcentrale waar uw oproep binnenkomt. Via het alarmpunt in uw woning komt u vervolgens in contact met iemand van de ZorgCentrale. Door op de knop van de zender te drukken, krijgt u direct contact met een medewerker van de zorgcentrale. Wij bewaren uw huissleutel op een veilige plek en in geval van nood kan er direct iemand bij u komen kijken.

In noodsituaties is professionele hulp zo altijd dichtbij, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Optioneel

U kunt persoonsalarmering afnemen bij Het Spectrum tegen een vast bedrag per maand. Bent u samenwonend en wilt u beide gebruik maken van persoonsalarmering, dan kunt u  een partnerabonnement af sluiten. U en uw partner krijgen allebei een halsalarm of polsbandje.

Aanvullend aan het abonnement voor persoonsalarmering kunt u tegen een kleine meerprijs kiezen voor:

  • een extra halsalarm of polsbandje
  • simaansluiting (te gebruiken als u geen vaste telefoonaansluiting heeft)

Persoonsalarmering aanvragen

U kunt persoonsalarmering aanvragen via de Klantenservice van Het Spectrum. Na de aanmelding neemt een medewerkers van de ZorgCentrale telefonisch contact op om de mogelijkheden van persoonsalarmering in uw woning door te nemen.

Persoonsalarmering aanvragen