Adviseur communicatie (hbo)

Vacaturenummer 1.35.23
Contracturen 24
Locatie / Afdeling Het Spectrum
Niveau HBO

Als allround adviseur communicatie profileer jij Het Spectrum op een herkenbare manier met interne en externe communicatie, zowel online als offline. Met jouw kennis, kunde en persoonlijkheid werk je aan hoe wij ons als organisatie presenteren.  Je bent strategisch gesprekspartner van het Centraal Management Team, het middenkader en diverse adviesorganen. De adviezen en voorstellen vertaal je makkelijk naar acties die je vervolgens, samen met de medewerker communicatie, ook grotendeels uitvoert.

Wat ga je doen

Het is een uitdagende, veelzijdige baan en er is veel te doen. Samen met de medewerker communicatie ben je verantwoordelijk voor het opstellen, implementeren en uitvoeren van het communicatiebeleid. Jij helpt de organisatie te groeien naar een communicatieve organisatie, waar iedereen bewust is van de eigen verantwoordelijkheid. Je geeft vorm aan een organisatie waarin collega’s beseffen dat communicatie van iedereen is en dat het een rol en effect heeft in alle processen.

Je vertaalt vragen en opdrachten vanuit de hele organisatie naar concrete en effectieve communicatieadviezen en -acties. Je signaleert knelpunten op communicatiegebied binnen de organisatie en vertaalt deze naar verbeteradviezen en acties. Je bent een kei in het verwerken van tekst en beeld en aanpakken is jouw tweede natuur. Je hebt een groot inlevingsvermogen en weet je te verplaatsen in onze medewerkers, bewoners, klanten, vrijwilligers en contactpersonen en je formuleert heldere teksten vanuit de kernboodschap. Je werkt ook nauw samen met fotografen, vormgevers en creatieve bureaus en bent contactpersoon voor de (lokale) media.

Je bent proactief, bent flexibel, creatief, je schrijft actief en doelgroepgericht. Je durft kritische vragen te stellen en kunt er tegen als meerdere acties of mensen tegelijk je aandacht vragen.

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur communicatie; bij voorkeur ervaring in de zorgsector.
 • Jouw beschikbaarheid is 24 uur per week, flexibel in te zetten.
 • Voor deze functie is een VOG nodig (Verklaring Omtrent het Gedrag). De aanvraag regelen wij en de kosten krijg je natuurlijk vergoed.
 • Je salaris ligt conform de cao VVT (FWG 55) tussen de €3.025 en €4.558 bruto per maand op basis van 36 uur. Inschaling vindt plaats naar relevante werkervaring.
 • Je krijgt een jaarcontract. Ben jij blij met ons en wij met jou? Dan bieden we de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd.
 • Pensioenregeling bij PFZW, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijk meerkeuze arbeidsvoorwaarden pakket zodat je voordelig een fiets, laptop, telefoon, cadeaubonnen of een sportabonnement kunt aanschaffen.
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden en onbeperkt toegang tot online trainingen van GoodHabitz.

Op het prachtige eiland Dordrecht vult Het Spectrum op een veelzijdige manier de zorg voor voornamelijk ouderen in. Via de website kun je ontdekken wat we allemaal aan persoonlijk gerichte zorg en welzijn bieden.

Het Spectrum staat midden in de Dordtse samenleving met locaties in diverse wijken. We zijn een organisatie met bijna 1.000 collega’s en ruim 600 vrijwilligers. Jij, die collega’s en de vrijwilligers zijn voor Het Spectrum de belangrijkste onderdelen van de organisatie: jullie leveren de zorg en ondersteuning.
Daarom zorgt Het Spectrum ervoor dat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Waardering

Waardering staat binnen Het Spectrum hoog genoteerd. Niet alleen waardering in de vorm van primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT, maar juist ook waardering in de vorm van een schouderklopje en middels ruimte voor inspraak en inbreng.
Het Spectrum brengt de waardering ook tot uiting tijdens diverse grote of kleine events, waaronder een jaarlijks feest, en door aandacht te geven aan speciale dagen.

Onze cultuur

Het Spectrum staat bekend als een warme organisatie met een goede, huiselijke sfeer. Er is aandacht voor elkaar en we zijn behulpzaam. Binnen Het Spectrum vinden we het belangrijk dat je denkt en handelt vanuit een bewustzijn van eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig werken stimuleren we, maar zeker ook dat jij samenwerkt met andere teams, disciplines of ondersteunende diensten.

In onze manier van denken en handelen, draait alles om de ruim 750 bewoners, klanten en gasten. Dat doen we vanuit de kernwaarden Samenwerken, Luisteren en Flexibel. Wil je daarover meer weten? Op de webpagina over onze Missie kernwaarden en visie vertellen we er meer over.

Kinderdagverblijf

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Aan Het Spectrum is ook Kinderdagverblijf De Sterretjes verbonden. Lees meer over de flexibele opvang en over de leuke activiteiten die de kinderen beleven met de bewoners van Het Spectrum De Sterrenlanden: Kinderdagverblijf De Sterretjes

Heb je vragen? Bel of mail voor meer informatie met Hilda Freije, manager bedrijfsbureau via 078 6172333.

(Klik op de Sollicitatieroute voor een grotere versie)

Vacature downloaden

  Persoonlijke gegevens

  meneermevrouw

  Upload je motivatiebrief

  Upload je CV