Zorgtalent ouderenzorg Dordrecht

Vacaturenummer 1.27.23
Contracturen 20-24
Locatie / Afdeling Dordrecht
Niveau VMBO

Werken in de zorg zonder diploma. Dat is mogelijk!

Ben jij tussen de 21 en 65 jaar en sta jij te popelen om in de zorg aan de slag te gaan? Maar hik je aan tegen een opleiding van 3 jaar volgen? Zorgtalent biedt jou een unieke kans om direct te werken en tegelijk je mbo-certificaten te halen.

Maak het verschil in iemands dag door een lach te toveren op het gezicht van een bewoner met een grapje, of door een luisterend oor te bieden.

Snel aan de slag in de zorg

Het halen van een regulier mbo-diploma voor de zorg duurt 2 of 3 jaar. Wij kunnen ons voorstellen dat jij daar als zij-instromer of doorstromer tegenop ziet. Daarom kan je als zorgtalent een nieuw traject volgen, waarbij je mbo-certificaten behaalt. Het behalen van zo’n certificaat duurt ongeveer 16 weken. Zo kan je snel aan de slag bij zorgorganisaties.

Het eerste mbo-certificaat betreft Verzorgende Basis. De opleiding is ideaal als kennismaking met het beroep en richt zich op onderdelen uit de mbo-opleiding Verzorgende IG. Hierin staat het ondersteunen en bieden van individuele zorg centraal. Afhankelijk van je (voor)opleiding en werkervaring ga je in gesprek met zorg- en welzijnsorganisaties en krijg je bij een wederzijdse klik een contract aangeboden. Je volgt vier maanden lang één dag in de week een opleiding en gaat tegelijkertijd betaald aan de slag bij een van de aangesloten zorgorganisaties.

Wat ga je doen

Na het behalen van het eerste certificaat kan je al ondersteuning geven bij de individuele zorgverlening. Je bent een Verzorgende Basis, waarbij je mensen ondersteunt die zichzelf (tijdelijk) niet kunnen verzorgen en hulp biedt bij ontspanning en zinvolle activiteiten. Denk aan hulp bij het opstaan, wassen, aankleden, eten en bij het doen van dagelijkse verrichtingen.

Je bent daarnaast aanspreekpunt en coördineert de afspraken met de bewoners, verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders over de dagelijkse zorg, begeleiding en dienstverlening. Daarnaast signaleer je mogelijke veranderingen in de dagelijks verrichtingen. Hierbij is het belangrijk dat cliënten zo veel mogelijk de eigen regie behouden en zelf keuzes mogen maken en kunnen beslissen.

De opleiding

Tijdens de landelijke erkende opleiding van 16 weken staat bewonersgericht denken en doen centraal. Je pakt zelf de regie en je leermomenten sluiten aan bij de wensen en behoeften van de bewoners. Je volgt één dag in de week een opleiding en daarnaast werk je minimaal 20 uur in de week als Verzorgende Basis bij een van de zorgorganisaties van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland-Zuid. Het draait niet zozeer om het diploma van de vooropleiding, maar meer om je meegebrachte talent. Na succesvolle afronding van het traject van 16 weken ontvang je het mbo-certificaat.                         

De opleiding bestaat uit drie modules:

• Module 1: Je voert zorg- en begeleidingstaken uit

• Module 2: Je stemt zorgverlening af met alle betrokkenen

• Module 3: Je zorgt voor professionele ontwikkeling & draagt bij aan goede kwaliteit van zorg

Op je werkplek word je begeleid en gecoacht door jouw werkbegeleider, in samenwerking met de praktijkbegeleider en de docenten van school. Daarnaast krijg je ondersteuning van een carrièrecoach die je coacht om je doelen te behalen.

Als je verder wilt leren, kan je starten met een nieuw mbo-certificaat. Maar dit hoeft niet. Je kunt ook prima als Verzorgende Basis blijven werken. Soms zijn er namelijk omstandigheden waarin het prettig is om niet vast te zitten aan een lang opleidingstraject. Bijvoorbeeld als het thuis heel hectisch is. Of misschien heb je geen zin om verder te leren. Maar als je de smaak te pakken hebt, kan je zelfs voor het mbo-niveau-3-diploma Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) gaan. Hier hebben wij een speciaal verkort traject voor van anderhalf jaar, waarbij je leert en werkt tegelijkertijd.

 • Jij bent een herintreder, zij-instromer, doorstromer of werkzoekende en bent bereid het roer om te gooien
 • Je hebt een hart voor de zorg en maakt graag het verschil in iemands dag
 • Je bent een enthousiaste teamspeler die positief is ingesteld
 • Je bent klantgericht en een echt mensen-mens
 • Je ontwikkelt graag nieuwe talenten, maar een volledig opleidingstraject vormt een te groot struikelblok.

Daarnaast:

 • ben je bereid om minimaal 20-24 uur per week te werken en leren
 • heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • kan je zelfstandig werken en pak je graag de regie
 • ben je bereid onregelmatig te werken
 • kan je omgaan met digitale leermiddelen en ben je in het bezit van een pc of laptop.
 • Marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de betreffende CAO
 • Een kans om te werken binnen een prachtige werkomgeving
 • Een opleiding betaald door de werkgever
 • Werken en leren tegelijk: je doet 1 dag in de week een opleiding en past de theorie meteen toe in de praktijk, waardoor je een snellere leercurve hebt
 • Baangarantie: je krijgt een contract voor ca 20-24 uur per week voor de duur van de opleiding, met zicht op een vast contract
 • Begeleiding door een carrièrecoach

Op het prachtige eiland Dordrecht vult Het Spectrum op een veelzijdige manier de zorg voor voornamelijk ouderen in. Via de website kun je ontdekken wat we allemaal aan persoonlijk gerichte zorg en welzijn bieden.

Het Spectrum staat midden in de Dordtse samenleving met locaties in diverse wijken. We zijn een organisatie met bijna 1.000 collega’s en ruim 600 vrijwilligers. Jij, die collega’s en de vrijwilligers zijn voor Het Spectrum de belangrijkste onderdelen van de organisatie: jullie leveren de zorg en ondersteuning.
Daarom zorgt Het Spectrum ervoor dat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Waardering

Waardering staat binnen Het Spectrum hoog genoteerd. Niet alleen waardering in de vorm van primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT, maar juist ook waardering in de vorm van een schouderklopje en middels ruimte voor inspraak en inbreng.
Het Spectrum brengt de waardering ook tot uiting tijdens diverse grote of kleine events, waaronder een jaarlijks feest, en door aandacht te geven aan speciale dagen.

Onze cultuur

Het Spectrum staat bekend als een warme organisatie met een goede, huiselijke sfeer. Er is aandacht voor elkaar en we zijn behulpzaam. Binnen Het Spectrum vinden we het belangrijk dat je denkt en handelt vanuit een bewustzijn van eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig werken stimuleren we, maar zeker ook dat jij samenwerkt met andere teams, disciplines of ondersteunende diensten.

In onze manier van denken en handelen, draait alles om de ruim 750 bewoners, klanten en gasten. Dat doen we vanuit de kernwaarden Samenwerken, Luisteren en Flexibel. Wil je daarover meer weten? Op de webpagina over onze Missie kernwaarden en visie vertellen we er meer over.

Kinderdagverblijf

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Aan Het Spectrum is ook Kinderdagverblijf De Sterretjes verbonden. Lees meer over de flexibele opvang en over de leuke activiteiten die de kinderen beleven met de bewoners van Het Spectrum De Sterrenlanden: Kinderdagverblijf De Sterretjes

Heb je vragen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust met Janine Mandemaker via telefoonnummer 06-82823660 of mail naar j.mandemaker@hetspectrum.nl.

Eerst met een carrièrecoach praten? Dat kan. Stuur een mailtje naar: carrierecoach@zorgenwelzijnzhz.nl

Meteen aanmelden? Klik op deze link en vul je gegevens in: Verzorgende basis, het certificaat in 4 maanden van zorgtalent (zorgenwelzijnwerkt.nl)

Zorgtalent is een samenwerking van zorgorganisaties uit de regio – verenigd in de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid – en het ROC Da Vinci College in Dordrecht, dat de opleidingen verzorgt.