Werken en leren ouderenzorg verzorgende IG

Vacaturenummer 1.28.24
Contracturen 29,5
Locatie / Afdeling Het Spectrum
Niveau VMBO

Een opleiding volgen en tegelijkertijd werken in de ouderenzorg? Dat kan! Bij Het Spectrum ga je aan de slag binnen de verpleeghuis- of thuiszorg. Wat je leert in je opleiding pas je meteen toe in de praktijk.


Wat ga je doen

Je gaat minimaal 24 uur per week werken. Een verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) richt zich op het ondersteunen van cliƫnten die geestelijke en/of lichamelijke zorg nodig hebben. De kerntaken van een verzorgende IG zijn het verplegen, verzorgen en begeleiden van de cliƫnt op basis van de afspraken in het zorg-leefplan.

De volgende werkzaamheden vallen onder het takenpakket van een verzorgende IG:

 • CliĆ«nten helpen met de dagelijkse zorg. Denk bijvoorbeeld aan wassen en aankleden.
 • Helpen met in en uit bed komen, eventueel met een tillift.
 • Structuur bieden aan de dag.
 • Toedienen van medicijnen en injecties.
 • Handelingen die nodig zijn bij ziekte, bijvoorbeeld het verzorgen van wonden.
 • Luisterend oor bieden voor de cliĆ«nt.
 • Gesprekken voeren met cliĆ«nten en familie.
 • Verantwoording dragen voor de afdeling waar je werkt.

Als je begint sta je eerst een aantal weken boventallig, dat betekent dat je een introductieprogramma volgt en je voorbereid wordt op het werken-leren binnen het Spectrum.

Houd er rekening mee dat je onregelmatig gaat werken. De ochtenddiensten beginnen om 07.00 of 7.30 uur en je avonddienst eindigt om 23.00 of 23.30 uur. Ook heb je weekenddiensten en werk je tijdens de feestdagen. Later in de opleiding zul je mogelijk ook nachtdiensten werken.

Over de opleiding

Je gaat een BBL-opleiding volgen, dit staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Je leert tijdens de opleiding tot Verzorgende IG (VIG) alle kennis en vaardigheden die je moet hebben om zelfstandig te mogen werken in de praktijk. Je gaat 1 vaste dag per week naar school. De opleiding start in september 2024.

De opleiding duurt in principe 3 jaar.

 • Een goede beroepshouding. Dit is belangrijk omdat het de kwaliteit van je werk en de tevredenheid van je cliĆ«nten bevordert. Een goede beroepshouding houdt in dat je respectvol, betrouwbaar, verantwoordelijk, professioneel handelt in je beroep. Je toont hiermee aan dat je je vak serieus neemt en dat je jezelf voortdurend wilt verbeteren.
 • Je hebt een mavo- of vmbo (kader/gemengde leerweg) diploma, een TL-diploma of LHNO met minimaal 2 vakken op C-niveau.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. De aanvraag regelen wij en de kosten krijg je natuurlijk vergoed.
 • Je krijgt een leerlingsalaris volgens de CAO VVT (FWG 35). Afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring komt dit neer op ā‚¬2.324 bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Je krijgt eerst een leer-arbeidsovereenkomst voor 7 maanden. Ben jij blij met ons en wij met jou? Dan bieden we de mogelijkheid tot een contract voor de duur van je opleiding. Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je een contract en kun je aan de slag als gediplomeerd Verzorgende IG.
 • Het Spectrum betaalt je opleiding. Hierbij horen licenties voor online boeken.
 • Het aantal contracturen is bespreekbaar, maar in ieder geval 29,5 uur per week. Dat is inclusief 5,5 uur betaalde lestijd. De overige lesuren gelden voor eigen tijd.
 • Je krijgt jaarlijks 237,4 vakantieuren (obv een 36 urige werkweek) en 8% vakantietoeslag.
 • Een gunstige pensioenregeling bij PFZW en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijk meerkeuze arbeidsvoorwaarden pakket zodat je voordelig een fiets, laptop, telefoon, cadeaubonnen of een sportabonnement kunt aanschaffen.

Op het prachtige eiland Dordrecht vult Het Spectrum op een veelzijdige manier de zorg voor voornamelijk ouderen in. Via de website kun je ontdekken wat we allemaal aan persoonlijk gerichte zorg en welzijn bieden.

Het Spectrum staat midden in de Dordtse samenleving met locaties in diverse wijken. We zijn een organisatie met bijna 1.000 collegaā€™s en ruim 600 vrijwilligers. Jij, die collegaā€™s en de vrijwilligers zijn voor Het Spectrum de belangrijkste onderdelen van de organisatie: jullie leveren de zorg en ondersteuning.
Daarom zorgt Het Spectrum ervoor dat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Waardering

Waardering staat binnen Het Spectrum hoog genoteerd. Niet alleen waardering in de vorm van primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT, maar juist ook waardering in de vorm van een schouderklopje en middels ruimte voor inspraak en inbreng.
Het Spectrum brengt de waardering ook tot uiting tijdens diverse grote of kleine events, waaronder een jaarlijks feest, en door aandacht te geven aan speciale dagen.

Onze cultuur

Het Spectrum staat bekend als een warme organisatie met een goede, huiselijke sfeer. Er is aandacht voor elkaar en we zijn behulpzaam. Binnen Het Spectrum vinden we het belangrijk dat je denkt en handelt vanuit een bewustzijn van eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig werken stimuleren we, maar zeker ook dat jij samenwerkt met andere teams, disciplines of ondersteunende diensten.

In onze manier van denken en handelen, draait alles om de ruim 750 bewoners, klanten en gasten. Dat doen we vanuit de kernwaarden Samenwerken, Luisteren en Flexibel. Wil je daarover meer weten? Op de webpagina over onze Missie kernwaarden en visie vertellen we er meer over.

Wil je solliciteren naar een opleidingsplaats? Vul dan het formulier in. Vermeld duidelijk je vooropleiding, je werkervaring en waarom je belangstelling hebt voor deze opleiding.

Heb je vragen? Bel gerust met Marlies Broer via 0682840055 (maandag, dinsdag en donderdag aanwezig). Of stuur een mail naar opleiding@hetspectrum.nl.

 

(Klik op de Sollicitatieroute voor een grotere versie)

Vacature downloaden

  Persoonlijke gegevens

  meneermevrouw

  Upload je motivatiebrief

  Upload je CV