Afdelingsmanager pg

Vacaturenummer 2.01.20
Sluitingsdatum 23 februari 2020
Contracturen 28-36 uur per week
Locatie / Afdeling De Sterrenlanden/PG3
Niveau hbo-niveau

Ben jij de nieuwe afdelingsmanager voor PG3 in Het Spectrum De Sterrenlanden? Je stuurt een team aan van circa 45 medewerkers (28 fte) dat zorgt voor 38 bewoners met PG-verpleeghuiszorg.

Naast deze leidinggevende rol, kun jij jouw coachende kwaliteiten inzetten voor de omslag die we bij Het Spectrum willen maken. Wij willen meer zelforganisatie stimuleren om nog beter te kunnen inspelen op wensen en behoeften van bewoners. Tevens willen we medewerkers meer bewust maken van hun verantwoordelijkheden. Deze verandering past volledig bij de kernwaarden van Het Spectrum: luisteren, samenwerken en flexibel zijn.

Om deze gewenste omslag inhoud te geven, kunnen we gebruikmaken van jouw ervaring met (de omslag naar meer) zelforganisatie en kun je een trekkersrol binnen het team van afdelingsmanagers innemen. Als leidinggevende van een afdeling leer je de medewerkers al coachend de zorg- en dienstverlening zelf te organiseren. Verbinding, eigenaarschap en maximale eigen regelruimte zijn hierbij essentieel.

Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de afdeling, waarbij het accent ligt op de kwaliteit van zorg- en dienstverlening, de medewerkers en de financiële kaders. Tevens zorg je voor het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en innovatie voor je eigen afdeling en breder in de organisatie.

Jouw persoonlijke kwaliteiten zijn te omschrijven als ondernemend, daadkrachtig en resultaatgericht. Je weet op een inspirerende manier medewerkers en collega-afdelingsmanagers te coachen. Je bent communicatief vaardig en makkelijk benaderbaar voor bewoners, hun naasten, collega’s en vrijwilligers.

  • Relevante afgeronde opleiding op hbo-niveau;
  • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring;
  • Aantoonbare ervaring met het coachen van teams;
  • Aantoonbare kennis en ervaring in de (ouderen)zorg en met kwaliteitseisen, personeelsmanagement en budgettering.

Om bij Het Spectrum te kunnen werken, ben je verplicht om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) in te leveren. De aanvraagkosten vergoeden we achteraf.

  • Je salaris ligt conform de cao VVT (FWG 55) tussen de € 2.533 en € 4.021 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats naar relevante werkervaring.
  • Tevens krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, opleidingsmogelijkheden en aantrekkelijke personele regelingen en voorzieningen, waaronder een PC- en een fietsregeling.
  • Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van één jaar.

Op het prachtige eiland Dordrecht vult Het Spectrum op een veelzijdige manier de zorg voor voornamelijk ouderen in. Via de website kun je ontdekken wat we allemaal aan persoonlijk gerichte zorg en welzijn bieden.

Het Spectrum staat midden in de Dordtse samenleving met locaties in diverse wijken. We zijn een organisatie met bijna 1.000 collega’s en ruim 600 vrijwilligers. Jij, die collega’s en de vrijwilligers zijn voor Het Spectrum de belangrijkste onderdelen van de organisatie: jullie leveren de zorg en ondersteuning.
Daarom zorgt Het Spectrum ervoor dat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Waardering

Waardering staat binnen Het Spectrum hoog genoteerd. Niet alleen waardering in de vorm van primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT, maar juist ook waardering in de vorm van een schouderklopje en middels ruimte voor inspraak en inbreng.
Het Spectrum brengt de waardering ook tot uiting tijdens diverse grote of kleine events, waaronder een jaarlijks feest, en door aandacht te geven aan speciale dagen.

Onze cultuur

Het Spectrum staat bekend als een warme organisatie met een goede, huiselijke sfeer. Er is aandacht voor elkaar en we zijn behulpzaam. Binnen Het Spectrum vinden we het belangrijk dat je denkt en handelt vanuit een bewustzijn van eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig werken stimuleren we, maar zeker ook dat jij samenwerkt met andere teams, disciplines of ondersteunende diensten.

In onze manier van denken en handelen, draait alles om de ruim 750 bewoners, klanten en gasten. Dat doen we vanuit de kernwaarden Samenwerken, Luisteren en Flexibel. Wil je daarover meer weten? Op de webpagina over onze Missie kernwaarden en visie vertellen we er meer over.

Kinderdagverblijf

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Aan Het Spectrum is ook Kinderdagverblijf De Sterretjes verbonden. Lees meer over de flexibele opvang en over de leuke activiteiten die de kinderen beleven met de bewoners van Het Spectrum De Sterrenlanden: Kinderdagverblijf De Sterretjes

Heb je vragen over deze functie? Bel met Ankie Willemse, manager Verpleeghuiszorg & Revalidatie, of met Marjolein van der Vlies, afdelingsmanager, bereikbaar via 078 – 617 23 33.

Solliciteer uiterlijk 23 februari via het online sollicitatieformulier op www.werkenbijhetspectrum.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 26 februari of vrijdag 28 februari.

Vacature downloaden

Persoonlijke gegevens

meneermevrouw

Upload je motivatiebrief

Upload je CV