Verzorgende 3 IG; Leerwerkplek met baangarantie!

Vacaturenummer
Contracturen 20 uur + 1 dag school
Locatie / Afdeling Diverse
Niveau MBO-3

Draag jij onze zorg een warm hart toe? Voel jij je verbonden met onze ouderen? Heb jij ook het gevoel dat je d√°√°r zou willen werken waar je juist nu heel hard nodig bent? Dan is de ouderenzorg echt iets voor jou. Ook als je geen ervaring in de zorg hebt, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om in nu en in de toekomst het verschil te maken.

Wij zijn voor een betaalde verkorte opleiding tot Verzorgende IG op zoek naar mensen met √©n zonder zorgachtergrond die een warm hart hebben voor de zorg en specifiek de ouderenzorg. Per 1 januari 2022 zijn leerwerkplekken in de ouderenzorg beschikbaar, speciaal voor zij-instromers. Heb jij minimaal een MBO 3-opleiding √©n werkervaring, maar niet in de zorg? Maak dan nu de overstap met een betaalde verkorte opleiding tot Verzorgende, inclusief baangarantie! 

Wil jij in 18 maanden met een combinatie van werken en leren opgeleid worden tot Verzorgende IG (MBO niveau 3) in de regio Drechtsteden bij één van de zeven samenwerkende zorgorganisaties? Pak dan deze kans!

Wat houdt het werk van een Verzorgende in?
Je bent met je team samen verantwoordelijk voor het verlenen van zorg aan bewoners. De werkzaamheden verricht je hoofdzakelijk bij een zorgorganisatie. Je bent aanspreekpunt, coördineert, verzorgt en verricht medisch-verpleegtechnische handelingen, zoals bijvoorbeeld medicatie delen, injecteren, bloeddruk meten e.d. Een belangrijk deel van de functie is het verlenen van de basiszorg zoals het begeleiden van de bewoners bij hun persoonlijke verzorging (wassen, aankleden et cetera).

Hoe ziet je opleiding eruit?
Je wordt opgeleid tot Verzorgende IG. De opleidingsduur is 18 maanden. Hierbij werk je minimaal 20 uur per week in de ouderenzorg en ga je √©√©n dag in de week naar school centraal in de regio Drechtsteden/ Gorinchem. Tijdens het leerwerktraject breng je wat je leert direct in de praktijk. Tijdens de opleiding word je ondersteund en begeleid door je werkbegeleider van de organisatie waar je werkt. We coachen en stimuleren je om zelfstandig en professioneel je beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken. Gedurende de opleiding ben je bij een van de genoemde werkgevers in dienst, waar je op verschillende afdelingen werkervaring kan opdoen. Daarnaast krijg je ook vanuit de opleider begeleiding bij de opleiding. Samen met jou wordt gekeken wat je nodig hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

 • Een opleiding en/of werkervaring in de zorg is niet vereist.
 • Je hebt een afgeronde vooropleiding op minimaal MBO 3 niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring (de opleiding is niet bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt).
 • Je wilt graag binnen de ouderenzorg werken.
 • Je wilt jezelf graag ontwikkelen en bent bereid om daarvoor een korte intensieve opleiding te volgen.
 • Je bent gemotiveerd om in 18 maanden de opleiding te voltooien en hebt nagedacht over wat nodig is om de werk-priv√© balans goed te houden.
 • Je bent beschikbaar per 1 januari 2022.
 • Je kunt minimaal 20 uur per week werken. De vaste opleidingsdag nog niet bekend, dit zal na de definitieve inschrijvingen bekend worden.

Om bij Het Spectrum te kunnen werken, ben je verplicht om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) in te leveren. De aanvraagkosten vergoeden we achteraf.

 • Een kans om jezelf in korte duur om te scholen tot een prachtig en relevant beroep in de ouderenzorg.
 • Een arbeidsovereenkomst met studiefaciliteiten (leer-/arbeidsovereenkomst) en baangarantie bij √©√©n van de deelnemende organisaties.
 • Je opleiding en boeken worden betaald door de samenwerkende organisaties.
 • Na het behalen van je erkende diploma krijg je een vaste aanstelling.
 • Je ontvangt al een salaris tijdens de opleiding. Afhankelijk van je (voor)opleiding en werkervaring word je ingeschaald bij de organisatie waar jij een arbeidscontract krijgt aangeboden. De deelnemende organisaties volgen hierin ieder hun eigen arbeidsvoorwaardenbeleid voor zij-instromers.

Het Spectrum past de cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg) toe.
Daarnaast bieden we onze medewerkers een aantal arbeidsvoorwaarden, aantrekkelijke personele regelingen en voorzieningen, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%, een PC- en een fietsregeling.

Op het prachtige eiland Dordrecht vult Het Spectrum op een veelzijdige manier de zorg voor voornamelijk ouderen in. Via de website kun je ontdekken wat we allemaal aan persoonlijk gerichte zorg en welzijn bieden.

Het Spectrum staat midden in de Dordtse samenleving met locaties in diverse wijken. We zijn een organisatie met bijna 1.000 collega’s en ruim 600 vrijwilligers. Jij, die collega’s en de vrijwilligers zijn voor Het Spectrum de belangrijkste onderdelen van de organisatie: jullie leveren de zorg en ondersteuning.
Daarom zorgt Het Spectrum ervoor dat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Waardering

Waardering staat binnen Het Spectrum hoog genoteerd. Niet alleen waardering in de vorm van primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT, maar juist ook waardering in de vorm van een schouderklopje en middels ruimte voor inspraak en inbreng.
Het Spectrum brengt de waardering ook tot uiting tijdens diverse grote of kleine events, waaronder een jaarlijks feest, en door aandacht te geven aan speciale dagen.

Onze cultuur

Het Spectrum staat bekend als een warme organisatie met een goede, huiselijke sfeer. Er is aandacht voor elkaar en we zijn behulpzaam. Binnen Het Spectrum vinden we het belangrijk dat je denkt en handelt vanuit een bewustzijn van eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig werken stimuleren we, maar zeker ook dat jij samenwerkt met andere teams, disciplines of ondersteunende diensten.

In onze manier van denken en handelen, draait alles om de ruim 750 bewoners, klanten en gasten. Dat doen we vanuit de kernwaarden Samenwerken, Luisteren en Flexibel. Wil je daarover meer weten? Op de webpagina over onze Missie kernwaarden en visie vertellen we er meer over.

Kinderdagverblijf

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Aan Het Spectrum is ook Kinderdagverblijf De Sterretjes verbonden. Lees meer over de flexibele opvang en over de leuke activiteiten die de kinderen beleven met de bewoners van Het Spectrum De Sterrenlanden: Kinderdagverblijf De Sterretjes

Hoe ziet de werving- en selectieprocedure eruit?
De deelnemende zorgorganisaties werven gezamenlijk voor een flink aantal leerwerkplekken in de regio Waardenland (Zuid-Holland Zuid). Bij het uploaden van jouw CV en motivatiebrief (via de button ‚Äėvacature‚Äô op¬†www.zorgenwelzijnwerkt.nl/zij-instromers-in-de-zorg), kan je ook jouw top-3 doorgeven van organisaties waarvoor je graag zou willen werken. Waar mogelijk proberen we je bij de organisatie van jouw voorkeur in te delen, maar wees hierin flexibel omdat we je voorkeur niet kunnen garanderen.

 • Na de eerste brievenselectie ontvang je een link voor een online assessment, hiermee toetsen we je capaciteiten. Vervolgens vindt er een motivatiegesprek plaats met de opleider in week 37-38-39-40-41 in volgorde van aanmelding.
 • Daarna verdelen we de geselecteerde kandidaten over de deelnemende organisaties. Zij nodigen de kandidaten uit voor een klikgesprek in week 40-41-42-43.
 • Wanneer de klik er is vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats.
 • Het sollicitatieproces wordt afgerond voor 1 november, zodat je op tijd je huidige baan kunt opzeggen.
 • De opleiding gaat begin januari 2022 van start. De kick-off dag vindt plaats in december 2021.

Solliciteren
Ben je er na het lezen van deze vacature van overtuigd dat jij onze nieuwe collega bent?¬†Wacht dan niet langer en solliciteer via de rode knop ‘Solliciteer direct!’ en upload jouw CV en motivatiebrief voor 27 september. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature eerder.

Informatiebijeenkomsten
Heb je vragen over dit traject? Meld je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten op 15 of 20 september via onze website. Voor vragen over het selectieproces kun je mailen naar info@zorgenwelzijnzhz.nl.