Tijdelijk afdelingsmanager PG

Vacaturenummer 2.56.22
Contracturen 24
Locatie / Afdeling De Sterrenlanden / PG1
Niveau HBO

Ben jij de tijdelijke afdelingsmanager voor PG1 in Het Spectrum De Sterrenlanden? Je stuurt een team aan van circa 40 medewerkers (31 fte) dat zorgt voor 38 bewoners met PG-verpleeghuiszorg. De afdeling bestaat uit 3 units. Deze opdracht is voor een half jaar waarin nadrukkelijk een omslag moet worden gemaakt met het team. Deze omslag is nodig op het gebied van:

 • Basiskwaliteit van zorg en dagstructuur
 • Persoonsgerichte zorg en dagbesteding van onze bewoners
 • Samenwerking binnen het team
 • Individuele competenties en kennis op het gebied van PG zorg

Wat ga je doen

In deze leidinggevende rol zet jij je coachende en sturende kwaliteiten in om onze zorgvisie te implementeren. Wij stimuleren medewerkers om meer verantwoordelijkheid te nemen om zo nog beter te kunnen inspelen op wensen en behoeften van bewoners. Met een continue verbeteraanpak willen we de kwaliteit van onze dienstverlening vergroten. Deze verandering past volledig bij de kernwaarden van Het Spectrum: luisteren, samenwerken en flexibel zijn. Verbinding, eigenaarschap en maximale regelruimte zijn hierbij essentieel. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de afdeling, waarbij het accent ligt op de kwaliteit van zorg- en dienstverlening, de medewerkers en de financi√ęle kaders.

Jouw persoonlijke kwaliteiten zijn te omschrijven als ondernemend, daadkrachtig en resultaatgericht. Je hebt hart voor de zorg en de zorgmedewerkers. Je weet op een inspirerende manier te coachen en werkt constructief samen met je collega managers. Je hebt een enthousiasmerende en gedreven instelling waarbij je mensen gemakkelijk meeneemt in de ontwikkelingen. Je bent communicatief vaardig en makkelijk benaderbaar voor bewoners, hun naasten, collega’s en vrijwilligers.

 • Relevante afgeronde (zorg)managementopleiding op hbo-niveau of je hebt vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Ervaring in een leidinggevende of co√∂rdinerende functie.
 • Aantoonbare kennis en ervaring in de (ouderen)zorg.
 • Je bent 24 uur per week beschikbaar.
 • Voor deze functie is een VOG nodig (Verklaring Omtrent het Gedrag). De aanvraag regelen wij en de kosten krijg je natuurlijk vergoed.
 • Je salaris ligt conform cao VVT (FWG 60) tussen de ‚ā¨3399,- en ‚ā¨5045,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats naar relevante werkervaring.
 • Wij bieden je een contract aan. Liever aan de slag als zzp‚Äôer? Dat is mogelijk.
 • Pensioenregeling bij PFZW, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijk meerkeuze arbeidsvoorwaarden pakket zodat je voordelig een fiets, laptop, telefoon, cadeaubonnen of een sportabonnement kunt aanschaffen.
 • Individuele scholing- en opleidingsmogelijkheden en onbeperkt toegang tot online trainingen van GoodHabitz.

Op het prachtige eiland Dordrecht vult Het Spectrum op een veelzijdige manier de zorg voor voornamelijk ouderen in. Via de website kun je ontdekken wat we allemaal aan persoonlijk gerichte zorg en welzijn bieden.

Het Spectrum staat midden in de Dordtse samenleving met locaties in diverse wijken. We zijn een organisatie met bijna 1.000 collega’s en ruim 600 vrijwilligers. Jij, die collega’s en de vrijwilligers zijn voor Het Spectrum de belangrijkste onderdelen van de organisatie: jullie leveren de zorg en ondersteuning.
Daarom zorgt Het Spectrum ervoor dat jij je kunt blijven ontwikkelen.

Waardering

Waardering staat binnen Het Spectrum hoog genoteerd. Niet alleen waardering in de vorm van primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT, maar juist ook waardering in de vorm van een schouderklopje en middels ruimte voor inspraak en inbreng.
Het Spectrum brengt de waardering ook tot uiting tijdens diverse grote of kleine events, waaronder een jaarlijks feest, en door aandacht te geven aan speciale dagen.

Onze cultuur

Het Spectrum staat bekend als een warme organisatie met een goede, huiselijke sfeer. Er is aandacht voor elkaar en we zijn behulpzaam. Binnen Het Spectrum vinden we het belangrijk dat je denkt en handelt vanuit een bewustzijn van eigen verantwoordelijkheid. Zelfstandig werken stimuleren we, maar zeker ook dat jij samenwerkt met andere teams, disciplines of ondersteunende diensten.

In onze manier van denken en handelen, draait alles om de ruim 750 bewoners, klanten en gasten. Dat doen we vanuit de kernwaarden Samenwerken, Luisteren en Flexibel. Wil je daarover meer weten? Op de webpagina over onze Missie kernwaarden en visie vertellen we er meer over.

Kinderdagverblijf

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Aan Het Spectrum is ook Kinderdagverblijf De Sterretjes verbonden. Lees meer over de flexibele opvang en over de leuke activiteiten die de kinderen beleven met de bewoners van Het Spectrum De Sterrenlanden: Kinderdagverblijf De Sterretjes

Heb je vragen over deze functie? Bel met Leny Braks, manager Verpleeghuiszorg & Revalidatie, of met Maria Pals, afdelingsmanager PG2, bereikbaar via ¬†078 ‚Äď 617 23 33. Solliciteer via het online sollicitatieformulier op ¬†www.werkenbijhetspectrum.nl.

(Klik op de Sollicitatieroute voor een grotere versie)

Vacature downloaden

  Persoonlijke gegevens

  meneermevrouw

  Upload je motivatiebrief

  Upload je CV