Maatjes gezocht voor mensen met beginnende dementie

Omschrijving

Woont u in Dordrecht? Wilt u zich inzetten voor de medemens? Wij zoeken u!
Om de mantelzorgers te ondersteunen, brengt u op vaste tijden een bezoek aan een thuiswonende mevrouw of meneer met beginnende dementie.

Werktijden

In overleg. Bij voorkeur op vaste tijden, bijvoorbeeld wekelijks of tweemaal per maand.

Werkzaamheden

Tijdens een bezoek maakt u een praatje, drinkt een kopje koffie of thee en doet u samen een activiteit die voor deze mevrouw of meneer zinvol en zingevend is.

Wij zoeken

U bent geduldig en kunt begrip opbrengen voor de problematiek van degene met beginnende dementie. U heeft verantwoordelijkheidsgevoel, maar kan daarnaast goed uw grenzen bewaren en aangeven. U vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren tot een (nieuwe) bezigheid.

Wij bieden

Deskundige begeleiding en ondersteuning. Eventueel een inwerkperiode meelopen op een van de Ontmoetingscentra om ervaring op te doen. Mogelijkheid tot het volgen van cursussen voor vrijwilligers. Thema bijeenkomsten vrijwillig thuisteam, jaarlijks een uitje en een kerstpakket. Aanwezigheidsvergoeding.

Meer informatie

Voor meer informatie: Judith Lange, coördinator OCD’s (dagbesteding) en casemanager Dementie, via 078 617 23 33. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag.

Ga voor deze baan

    Persoonlijke gegevens

    ManVrouw

    Vertel ons meer over jezelf