Vrijwilliger in Hospice De Patio

Omschrijving

In Hospice De Patio zijn vrijwilligers een onmisbare schakel in de zorg voor de gasten die er verblijven. De vrijwilligers staan naast het Team Hospice (zij bieden de medische zorg) door vooral persoonlijk aandacht te geven en te zorgen voor een comfortabel verblijf voor mensen in hun laatste levensfase.
Vrijwilligers werken voornamelijk in tweetal tijdens een dienst van 4 uur per week. Het onderlinge contact met de andere vrijwilligers is gezellig en dan ben je ook nog aan het werk op een mooie plek, zo langs de rand van het Weizigtpark.

Werktijden

Eenmaal per week een dienst van 4 uur (ochtend, middag of avond); eenmaal per maand een weekeinddag en eenmaal per jaar een feestdag

Werkzaamheden

Je omringt de gasten van Het Spectrum Hospice De Patio met persoonlijke aandacht. Je voert allerlei hand- en spandiensten uit, serveert maaltijden, schenkt koffie en thee en maakt – indien gewenst – een praatje.

Wij zoeken

Vrijwilligers die betrokken willen zijn bij mensen die in de laatste levensfase verkeren. Je hoeft geen zorgachtergrond te hebben, want alles wat je gaat doen, kun je leren.

Wij bieden

Voordat je aan de slag gaat als vrijwilliger volg je een introductiecursus en loop je enkele keren met een vrijwilliger mee om het werk te leren. Gedurende je verbondenheid aan Het Spectrum Hospice De Patio kun je passende scholing, workshops en cursussen volgen.
Dankzij Het Spectrum en de Stichting Vrienden van Hospice De Patio kunnen vrijwilligers om de twee jaar meegaan met een geheel verzorgd dagje uit. Elk jaar is er in december een eindejaarsbijeenkomst waar jubilarissen een attentie krijgen en alle vrijwilligers een geschenk namens Het Spectrum.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de coördinator van Hospice De Patio, Jolanda Bosman. Zij is bereikbaar via 078 648 24 42 en via hospicedepatio@hetspectrum.nl

Via de webpagina over het werk in de hospice kun je ook meer informatie lezen.

Ga voor deze baan

    Persoonlijke gegevens

    ManVrouw

    Vertel ons meer over jezelf