Informatiemarkt leren en werken in de zorg

Het Spectrum verzorgt donderdag 10 oktober een Informatiemarkt over leren en werken in zorg. Deze markt duurt van 19.00 tot 21.00 uur en is te vinden in Het Spectrum De Sterrenlanden aan de Minnaertweg 4 in Dordrecht.

Belangstellenden kunnen ontdekken of werken en leren in de zorg bij hen past. Zij kunnen vragen stellen aan medewerkers, opleiders, praktijkbegeleiders, personeelsadviseurs en ook aan leerlingen die hun praktijkopleiding bij Het Spectrum volgen. Al deze mensen vertellen graag meer over wat het werken in de ouderenzorg inhoudt, wat het verschil is tussen thuiszorg en verpleeghuiszorg, hoeveel je gaat verdienen en welke kosten Het Spectrum vergoedt.

De diversiteit aan werkmogelijkheden zijn groot en daarover kunnen belangstellenden tijdens de informatiemarkt meer over te weten komen. Ook is het een kennismakingsmoment voor wie al werkzaam is in de zorg als VIG of als helpende. Zij kunnen tijdens gesprekken met medewerkers ontdekken of Het Spectrum een aantrekkelijke werkgever is en hoe zij kunnen solliciteren.

Opleiding

De markt is tevens gericht op degenen die in februari willen starten met de opleiding tot Verzorgende IG ouderenzorg. Dit is een BBL-opleiding niveau 3 en duurt – afhankelijk van de persoonlijke situatie – gemiddeld drie jaar.

Tijdens de opleiding gaan de leerlingen een dag per week naar school en werken gemiddeld 24 tot 27 uur in de zorg. Zij leren onder meer persoonlijke zorg te bieden, verpleegtechnische handelingen uit te voeren, zorgplannen maken, aandacht te hebben voor het welzijn van de mensen en zij bereiden artsenvisites voor en lopen met de arts mee tijdens de afdelingsrondes.