Geriatrie fysiotherapie

De geriatrie fysiotherapie richt zich op de kwetsbare oudere met (vaak) meerdere ziektebeelden. Het betreft veelal complexe zorg, waarbij meerdere disciplines samenwerken, zoals ergotherapie, diëtetiek, logopedie en psychologie.

Uw patiënt kan met allerlei klachten terecht Het Spectrum, van pijnklachten tot beperking in het bewegen en dagelijks functioneren. Maar onze geriatrie fysiotherapeuten zijn vooral gespecialiseerd in de kwetsbare ouderen. Daarbij zien wij veel aandoeningen, zoals COPD, hartklachten, beroerte en gebroken heup/schouder.

Samenwerking met het ziekenhuis

Wij werken nauw samen met de geriaters van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Wanneer de geriater uw patiënt doorverwijst naar de fysiotherapeut, kunt u ons bellen voor een afspraak.
Het traject begint altijd met een intakegesprek en onderzoek, waarbij wij de klachten en wensen in beeld brengen. Daarna stelt de geriatrie fysiotherapeut in samenspraak met de patiënt een behandelplan op en maken een vervolgafspraak.

Wij beschikken over een ruime oefenzaal met verschillende apparatuur. Daar kan uw patiënt in alle rust onder begeleiding trainen. Daarnaast hebben wij een tweetal behandelkamers voor individuele behandelingen.

Verwijzing nodig?

Nee, echter wel bij een chronische aandoening. Hierover kan de fysiotherapeut u informeren.

Vergoeding

Fysiotherapie behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Contact

Voor vragen of een afspraak:

Klantenservice Het Spectrum
 078 799 92 20
klantenservice@hetspectrum.nl