Casemanager Palliatieve zorg

De laatste levensfase. Een periode van afscheid nemen breekt aan. Daarbij is er vaak ook sprake van lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid en pijn Ă©n moet er in die periode ook veel geregeld worden. U hoeft dat niet alleen te doen. U kunt daarvoor hulp krijgen van de casemanager palliatieve zorg.

LET OP: Het Spectrum heeft vanaf 2024 géén contract meer met zorgverzekeraars Caresq /Aevitae / Eucare voor de ZVW wijkverpleging. Klik hier om meer te lezen over dit besluit en wat dit betekent. 

ContinuĂŻteit in zorgverlening

Als u meer zorg of complexere zorg nodig heeft, kan de casemanager advies geven en ondersteuning bieden aan de thuiszorgmedewerker of de vrijwilliger. De casemanager heeft een signalerende en eventueel coachende functie naar de zorgverleners. De zorgverlening wordt dus niet door de casemanager overgenomen.

Eerste contact

Diverse mensen kunnen onze casemanager palliatieve zorg inschakelen: – uzelf (de cliënt) – uw naaste – de huisarts – de specialist – verpleegkundige. Als de arts u op deze mogelijkheid wijst en u weet nog niet zeker of u dit wilt, denkt u er dan gerust over na. Wanneer u besluit om gebruik te maken van de casemanager, is het van belang de huisarts hiervan op de hoogte te brengen.

Hoe verder?

Om kennis te maken komt de casemanager palliatieve zorg op afspraak bij u thuis. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw wensen, behoeften en de vervolgstappen. Indien u toestemming geeft, onderhoudt de casemanager het contact met uw huisarts en andere betrokken zorgverleners.

Contact met een casemanager

Per e-mail via : casemanager.palliatief@hetspectrum.nl
Via de mobiele telefoonnummers:
Elma van den Nouland – 0682 634 220 
Grazielle Stofberg – 0653 481 385
Gerrie Wieman – 06 83667469

Benieuwd wat een casemanager voor u kan doen?

De casemanagers zijn bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Download brochure