Chirurgische-orthopedische revalidatie

Wanneer u een nieuwe knie of heup heeft gekregen, kunnen alledaagse handelingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Het bewegen gaat moeizamer en bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten heeft u hulp nodig. Dan is een tijdelijk verblijf in Het Spectrum Revalidatie De Sterrenlanden waardevol. Hier komt u op krachten en leert u op een praktische manier hoe u thuis weer optimaal kunt functioneren. Een gespecialiseerd revalidatieteam ā€“ helpt u bij het herstel, ā€“ zoekt samen met u naar praktische oplossingen, ā€“ en ondersteunt u bij het verbeteren van uw mobiliteit.

Behandelplan

Na uw aankomt op Het Spectrum Revalidatie De Sterrenlanden stelt het revalidatieteam een behandelplan op. Het complete behandelplan ondersteunt uw herstel, vermindert de pijn, vergroot het uithoudingsvermogen, versterkt de belastbaarheid en de spierkracht. Zo kan een behandeling bestaan uit een training om iets opnieuw te leren, of juist om iets op een andere manier te leren doen.

Behandelaar

Uw behandeling vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de specialist ouderengeneeskunde. Gedurende uw revalidatie krijgt u met verschillende behandelaren en zorgverleners te maken. Zij bespreken regelmatig uw revalidatievorderingen en passen indien nodig het behandelplan aan. U en uw mantelzorgers zijn bij dit overleg aanwezig welkom. Graag wel vooraf uw aanwezigheidswens aangeven.