Ergotherapie

Een boek lezen, koffie zetten, opstaan, aankleden. Het zijn handelingen die zo gewoon zijn dat u er waarschijnlijk niet meer over nadenkt. Maar wat als het moment komt, door ziekte, trauma of overbelasting, dat dagelijkse handelingen niet meer vanzelfsprekend zijn.

Dan kunt u een afspraak maken met de ergotherapeuten van Het Spectrum. Zij zijn specialist in het bedenken van praktische oplossingen. Zij leren u bijvoorbeeld hoe u een activiteit op een andere manier kunt uitvoeren. Of hoe u als COPD-patiƫnt uw energie beter kunt verdelen over de dag. Of ze onderzoeken welke hulpmiddelen, voorzieningen en/of woningaanpassingen nodig zijn. Vervolgens leert u ermee om te gaan.

De ergotherapeut geven tevens advies en begeleiding aan uw mantelzorgers. Bijvoorbeeld hoe zij u kunnen helpen bij het in en uit bed komen, of bij het maken van een dag- of weekindeling. Of zij geven advies over het omgaan met geheugenproblemen.

Verwijzing en vergoeding

U heeftĀ een verwijzingĀ van uw huisarts of specialist nodig. De basisverzekering vergoedt per jaar maximaal 10 uur begeleiding of advies door een ergotherapeut. De behandeling valt onder uw eigen risico. Sommige verzekeraars vergoeden meer uren als u een aanvullende verzekering heeft.

De ergotherapeuten van Het Spectrum zijn

  • Betty Snaaijer-Meijer
  • Jackie Viveen
  • Jennifer de Man
  • Sara Buchner
  • Ursula Scheurwater (assistent)

Deze behandelaars zijn ook verbonden aan Revalidatie De Sterrenlanden.

Afspraak maken?

Of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.