Loopbaanbegeleiding

Wat is jouw volgende stap?

Houd ik mijn werk vol tot aan mijn pensioen? Ik zou wel eens iets anders willen doen, maar wat? Past dit werk nog wel bij mij? Vragen van medewerkers die Het Spectrum serieus neemt, want een tevreden medewerker op het juiste moment, op de juiste plek in de organisatie draagt bij aan de kwaliteit van zorg- en dienstverlening.

Het Spectrum wil medewerkers helpen tijdens hun zoektocht naar antwoorden. Zij kunnen dan ondersteuning krijgen van een loopbaanconsulent van het Regionaal Loopbaancentrum Zuid-Holland Zuid. Tijdens een loopbaantraject leren medewerkers onder meer dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de eigen loopbaan en zelf de regie kunnen pakken.
Medewerkers kunnen op verschillende momenten een afspraak maken voor loopbaanbegeleiding. Bijvoorbeeld omdat zij moeten of willen veranderen. Soms omdat iemand boventallig is. Anderen zijn toe aan een volgende stap in hun carriĆØre of missen de motivatie om het huidige werk te blijven doen. Ook kan het goed zijn om de balans op te maken in een bepaalde levensfase.

Duurzaam

Ook voor Het Spectrum is loopbaanbegeleiding voor medewerkers van belang. Het draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarnaast kan het bijdragen aan het verminderen van het ziekteverzuim door tijdig aandacht te geven aan de loopbaan.
Een voorbeeld uit de praktijk is die van Marieke. Zij is niet meer gelukkig in haar functie. Door alle veranderingen in de zorg is haar functie enorm veranderd. Het uitvoeren vraagt andere kennis en vaardigheden van haar. Zij heeft het gevoel dat de functie eigenlijk niet meer bij haar kwaliteiten en talenten past.
Tijdens gesprekken met een loopbaanconsulent brengt Marieke haar kwaliteiten, vaardigheden en wensen in kaart. Dat vormt de basis voor een actueel profiel. Daarvoor voert Marieke opdrachten uit en zet de loopbaanconsulent diverse middelen in, zoals spellen en testen, om haar vaardigheden, talenten en wensen nog duidelijker te maken. Met het uiteindelijke profiel oriƫnteert Marieke zich nu op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten Het Spectrum.
De volgende fase is dat zij een goed CV opstelt en haar eigen netwerk onderzoekt, oriƫnterende gesprekken voert en meeloopdagen regelt.

Blijf jezelf ontwikkelen

Dat wil Het Spectrum medewerkers graag als boodschap meegeven: blij jezelf ontwikkelen. Daarbij kan een loopbaanconsulent hen op weg helpen met advies en ondersteuning. DeĀ loopbaanconsulenten van Regionaal Loopbaancentrum Zuid-Holland Zuid brengen elk hun eigen expertise mee, hebben ervaring en kennen de regionale arbeidsmarkt.

Ontdek de mogelijkheden via het loopbaanproject Sterk in je Werk.