Persoonlijke verzorging en verpleging

Wanneer de dagelijkse zorg –  zoals wassen en aankleden of lichamelijke verzorging – niet meer lukt, helpen de medewerkers van Het Spectrum Thuiszorg u graag. Met onze persoonlijke verzorging en verpleging kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

LET OP: Het Spectrum heeft vanaf 2024 géén contract meer met zorgverzekeraars Caresq /Aevitae / Eucare voor de ZVW wijkverpleging. Klik hier om meer te lezen over dit besluit en wat dit betekent. 

Thuiszorg aanvragen

Ondersteuning door de thuiszorg

U kunt 7 dagen per week, ’s ochtends, ’s avonds en ’s nachts een beroep doen op de professionals van Het Spectrum Thuiszorg. Die bestaan onder andere uit verzorgenden en verpleegkundigen, zodat we u niet alleen met persoonlijke zorg maar ook met verpleegkundige zorg kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan hulp met:

  • douchen
  • wondverzorging
  • aantrekken van kousen
  • toedienen van medicijnen

Het fijne van persoonlijke verzorging en verpleging is dat u alle benodigde zorg in uw eigen omgeving krijgt.

Intensieve verpleging

Ook voor intensieve verpleging kunt u gebruik maken van Het Spectrum Thuiszorg. Dit kan overdag zijn of ’s nachts, voor een korte of lange periode. De hulp komt dan bij u langs om u daar te ondersteunen waar het niet meer lukt. We bespreken samen wat u nog zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft en zorgen vervolgens voor professionele, persoonlijke ondersteuning.

Voor intensieve zorg en verpleging van mensen die in hun laatste levensfase zijn, biedt Het Spectrum Thuiszorg speciale terminale zorg, waarin we de laatste periode voor patiënt en familie zo aangenaam mogelijk maken.