Logopedie

Heeft u moeite met slikken of kauwen? Problemen met communiceren? Of andere ongemakken waarmee een logopedist u kan helpen? Door onderzoek, advies en therapie probeert de logopedist de taal, de spraak en het slikken bij u te verbeteren. Tevens kunt u bij de logopedist terecht voor ontspannings- en houdingsoefeningen of (communicatie)adviezen op het gebied van gehoor. De logopedist biedt COPD-patiƫnten ondersteuning bij de ademhaling in diverse situaties. Daarnaast heeft de logopedist een signalerende en adviserende rol bij mondzorg.

De logopedist kan u helpen bij:

  • Afasie, problemen met het verwoorden van gedachten
  • Slik-en kauwklachten
  • Dysartrie, stem- /spraakproblemen bijvoorbeeld bij COPD, MS of na een CVA
  • Gehoorproblemen
  • Communicatiestoornissen als gevolg van dementie
  • Ademhalingsproblemen bij COPD

De logopedist betreft ook uw mantelzorgers bij de behandeling, want problemen met communicatie raken zelden alleen uzelf. Uw omgeving kan leren op een andere manier met u te communiceren.

Verwijzing en vergoeding

Voor logopedie heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Logopedie is opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekering. In de polis leest u meer over de consequenties die dit heeft op uw eigen risico of u neemt contact op met uw zorgverzekering.

De logopedist van Het Spectrum is Lisa Steehouwer.
Zij is ook verbonden aan Revalidatie De Sterrenlanden.

Afspraak maken?

Of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.