COPD

Een persoonlijk afgestemde behandeling

Voor een COPD behandeling in Dordrecht kunt u terecht bij Het Spectrum Revalidatie De Sterrenlanden. Het revalidatieteam helpt u om uw conditie te verbeteren. Bovendien leert u beter om te gaan met het verdelen van energie over de dag.

Revalidatieprogramma

Wanneer u voor een tijdelijk verblijf naar Het Spectrum Revalidatie De Sterrenlanden komt, doorloopt u een COPD-behandelplan. Een intensief traject van enkele weken waarin het revalidatieteam samen met u werkt aan een terugkeer naar huis. Dus u krijgt onder meer praktische oefeningen en tips om (beter) om te kunnen gaan met uw klachten.

Behandelaars

Uw behandeling vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de specialist ouderengeneeskunde. Gedurende uw revalidatie krijgt u met verschillende behandelaren en zorgverleners te maken. Zij bespreken regelmatig uw behandeling en revalidatievorderingen en passen indien nodig het behandelplan aan. U en uw mantelzorgers zijn bij dit overleg welkom. Graag wel vooraf uw aanwezigheidswens aangeven.

Wat is COPD?

COPD is de medische verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Dit zijn longziekten die bepalend zijn voor de levenswijze. Wanneer u COPD heeft, komt u vaak adem tekort, bent u vaak moe en heeft u weinig spierkracht en uithoudingsvermogen.