Professionele persoonsalarmering

Een druk op de knop en u schakelt meteen hulp in. Dat gevoel van veiligheid is prettig, zeker wanneer u wat ouder bent en zelfstandig woont.
Want het kan u zomaar overkomen: vallen en dan lukt het niet meer om op te staan.
Of u wordt plotseling onwel.
Of er gebeurt iets met uw partner en u kunt niet helpen.

Dankzij Professionele Persoonsalarmering kunt u toch snel hulp inroepen.
Een eenvoudige, handige manier om zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Het geeft een gerust gevoel en het vertrouwen dat in geval van nood u met een druk op de alarmknop direct contact heeft met ATA ZorgCentrale.
In overleg met u besluit ATA ZorgCentrale of er iemand van de wijkverpleging van Het Spectrum bij u langskomt.
Zo bent u altijd verzekerd van professionele zorg.

LET OP: Het Spectrum heeft vanaf 2024 géén contract meer met zorgverzekeraars Caresq /Aevitae / Eucare voor de ZVW wijkverpleging. Klik hier om meer te lezen over dit besluit en wat dit betekent.

Alarmknoppen

Als u een abonnement op Professionele Persoonsalarmering neemt, krijgt u een basis alarmtoestel in uw woning en een zender met een knop erom.
U kunt kiezen voor een zender die u als een ketting om uw hals kunt dragen of voor een polsbandje met een alarmmogelijkheid. Zo heeft u altijd een alarmmogelijkheid binnen handbereik.
In het alarmpunt, halsalarm of polsbandje zit een zender die in contact staat met ATA ZorgCentrale waar uw oproep binnenkomt.

Als u een noodoproep maakt via het alarmerings­systeem, halsalarm of polsbandje:

  • Krijgt u contact met een medewerker van ATA ZorgCentrale.
  • Indien nodig komt er zo spoedig mogelijk een medewerker van Het Spectrum¬†naar u toe.

Aanvragen professionele alarmering

Voor Professionele Persoonsalarmering is geen indicatie vereist, de enige voorwaarde is dat u ook thuiszorg van Het Spectrum ontvangt. Heeft u vragen over persoonsalarmering? Wilt u advies?
Wij brengen u in contact met een medewerker van ATA ZorgCentrale. Telefonisch bespreekt u dan de mogelijkheden en eventueel de aanmelding.

Alarmering aanvragen