Behandelplan

Revalideren is vooral veel zelf doen

Uw revalidatie bijĀ Het Spectrum Revalidatie De SterrenlandenĀ is gericht op herstel, aansterken, opbouwen van conditie en het herpakken van zelfstandigheid. Daarbij ondersteunt het revalidatieteam u, maar revalideren draait vooral om het zelf doen. Uw actieve inspanning en gemotiveerde inzet is absoluut nodig. We betrekken uw mantelzorgers zoveel mogelijk bij uw revalidatietraject. Zij kennen u immers het beste en blijven ook na uw ontslag bij u betrokken.

Behandelplan

Na uw aankomst stelt het revalidatieteam samen met u een behandelplan op. Dit bevat onder meer de informatie van de specialisten uit het ziekenhuis. In het behandelplan staat onder meer:

  • welke resultaten u wilt en kunt bereiken,
  • op welke manier u dit wilt bewerkstelligen,
  • welke behandelingen en/of therapieĆ«n u gaat volgen,
  • en de mogelijke ontslagdatum.

Onderdeel van het behandelplan zijn verschillende groeps- en individuele therapieƫn. Zowel tijdens de therapieƫn, als de rest van de dag, is de werkwijze op u aangepast. Zodat u op uw eigen niveau mogelijk kunt revalideren.

Voortgang

Regelmatig bespreken de diverse behandelaars uw voortgang. Zij maken tevens een inschatting van de revalidatieduur en stellen het behandelplan zo nodig bij. U en uw mantelzorger zijn bij dit overleg welkom. Graag wel vooraf uw aanwezigheidswens aangeven.

U leert zelf te revalideren

Alle therapieƫn en activiteiten zijn er op gericht om u weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Het revalidatieteam helpt u alle handelingen (opnieuw) aan te leren. We proberen dit binnen een vastgestelde periode te realiseren, maar voorop staat dat u op een verantwoorde manier revalideert.

Deelnemen aan de therapieƫn is niet vrijblijvend. Wij verwachten dat u telkens aanwezig bent. Het is daarom ook in uw eigen belang dat uw bezoek rekening houdt met uw revalidatieagenda. Bij individuele therapieƫn kunnen mantelzorgers aanwezig zijn, bij groepstherapieƫn kan dit niet.