Zorgtraject voor beginners als zorgtalent

Vacaturenummer 1.29.24
Contracturen 26,5
Locatie / Afdeling Het Spectrum
Niveau MBO-2

Werken in de zorg zonder zorgdiploma. Dat is mogelijk!

Ben jij tussen de 21 en 65 jaar en sta jij te popelen om in de zorg aan de slag te gaan? Maar hik je aan tegen een opleiding van 3 jaar volgen? Zorgtalent biedt jou een unieke kans om direct te werken en tegelijk je mbo-certificaten te halen.

Maak het verschil in iemands dag door een lach te toveren op het gezicht van een bewoner met een grapje, of door een luisterend oor te bieden.

Snel aan de slag in de zorg

Het halen van een regulier mbo-diploma voor de zorg duurt 2 of 3 jaar. Wij kunnen ons voorstellen dat jij daar als zij-instromer of doorstromer tegenop ziet. Daarom kan je als zorgtalent een nieuw traject volgen, waarbij je mbo-certificaten behaalt. Het behalen van zo’n certificaat duurt ongeveer 16 weken. Zo kan je snel aan de slag bij zorgorganisaties.

Het eerste mbo-certificaat betreft Verzorgende Basis. De opleiding is ideaal als kennismaking met het beroep en richt zich op onderdelen uit de mbo-opleiding Verzorgende IG. Hierin staat het ondersteunen en bieden van individuele zorg centraal. Afhankelijk van je (voor)opleiding en werkervaring ga je in gesprek met zorg- en welzijnsorganisaties en krijg je bij een wederzijdse klik een contract aangeboden. Je volgt vier maanden lang één dag in de week een opleiding en gaat tegelijkertijd betaald aan de slag bij een van de aangesloten zorgorganisaties. Zorgtalent is een samenwerking van zorgorganisaties uit de regio – verenigd in de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid – en het ROC Da Vinci College in Dordrecht, dat de opleidingen verzorgt.

Wat ga je doen

Na het behalen van het eerste certificaat kan je al ondersteuning geven bij de individuele zorgverlening. Je bent een Verzorgende Basis, waarbij je mensen ondersteunt die zichzelf (tijdelijk) niet kunnen verzorgen en hulp biedt bij ontspanning en zinvolle activiteiten. Denk aan hulp bij het opstaan, wassen, aankleden, eten en bij het doen van dagelijkse verrichtingen.

Je bent daarnaast aanspreekpunt en coördineert de afspraken met de bewoners, verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders over de dagelijkse zorg, begeleiding en dienstverlening. Daarnaast signaleer je mogelijke veranderingen in de dagelijks verrichtingen. Hierbij is het belangrijk dat cliënten zo veel mogelijk de eigen regie behouden en zelf keuzes mogen maken en kunnen beslissen.

De opleiding

Tijdens de landelijke erkende opleiding van 16 weken staat bewonersgericht denken en doen centraal. Je pakt zelf de regie en je leermomenten sluiten aan bij de wensen en behoeften van de bewoners. Je volgt één dag in de week een opleiding en daarnaast werk je minimaal 21 uur in de week als Verzorgende Basis bij een van de zorgorganisaties van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland-Zuid. Het draait niet zozeer om het diploma van de vooropleiding, maar meer om je meegebrachte talent. Na succesvolle afronding van het traject van 16 weken ontvang je het mbo-certificaat.                       

De opleiding bestaat uit drie modules:

• Module 1: Je voert zorg- en begeleidingstaken uit

• Module 2: Je stemt zorgverlening af met alle betrokkenen

• Module 3: Je zorgt voor professionele ontwikkeling & draagt bij aan goede kwaliteit van zorg

Op je werkplek word je begeleid en gecoacht door jouw werkbegeleider, in samenwerking met de praktijkbegeleider en de docenten van school. Daarnaast krijg je ondersteuning van een carrièrecoach die je coacht om je doelen te behalen.

Als je verder wilt leren, kan je starten met een nieuw mbo-certificaat. Maar dit hoeft niet. Je kunt ook als Verzorgende Basis blijven werken. Soms zijn er namelijk omstandigheden waarin het prettig is om niet vast te zitten aan een lang opleidingstraject. Bijvoorbeeld als het thuis heel hectisch is. Of misschien heb je geen zin om verder te leren. Maar als je de smaak te pakken hebt, kan je zelfs voor het mbo-niveau-3-diploma Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) gaan. Hier hebben wij een speciaal verkort traject voor van anderhalf jaar, waarbij je leert en werkt tegelijkertijd.

Zorg op maat

Bij Salios staan de individuele wensen en behoeften van de cliënten centraal, we gaan voor zorg op maat. Maar we begrijpen dat jij het kloppende hart bent achter de goede zorg die we bieden. Daarom zetten we jou op de eerste plaats en dat merk je!
Onze zorgprofessionals werken nauw samen met cliënten, hun naasten en vrijwilligers, om zo de allerbeste zorg te kunnen bieden. Bovendien omarmen we technologie als een krachtig hulpmiddel om onze cliënten én jou als medewerker nog beter te ondersteunen. 

 • Je bent in het bezit van een diploma mbo 3
 • Jij bent een herintreder, zij-instromer, doorstromer of werkzoekende en bent bereid het roer om te gooien
 • Je hebt een hart voor de zorg en maakt graag het verschil in iemands dag
 • Je bent een enthousiaste teamspeler die positief is ingesteld
 • Je bent klantgericht en een echt mensen-mens
 • Je ontwikkelt graag nieuwe talenten, maar een volledig opleidingstraject vormt een te groot struikelblok.

Daarnaast…

 • ben je bereid om minimaal 26,5 uur per week te werken en leren
 • heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • kan je zelfstandig werken en pak je graag de regie
 • ben je bereid onregelmatig te werken
 • kan je omgaan met digitale leermiddelen en ben je in het bezit van een pc of laptop.
 • Marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de betreffende CAO
 • Een kans om te werken binnen een prachtige werkomgeving
 • Een opleiding betaald door de werkgever
 • Werken en leren tegelijk: je doet 1 dag in de week een opleiding en past de theorie meteen toe in de praktijk, waardoor je een snellere leercurve hebt
 • Baangarantie: je krijgt een contract voor ca 20-24 uur per week voor de duur van de opleiding, met zicht op een vast contract
 • Begeleiding door een carrièrecoach

Salios is op 1 april 2024 ontstaan na de fusie tussen het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep. Bij Salios kom je werken in een organisatie met 2500 medewerkers en 1250 vrijwilligers waar de sfeer goed is en waar hechte teams elkaar ondersteunen en motiveren. Bij Salios vinden we balans tussen werk en privé belangrijk en bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden opleidingen en specialisaties aan in verschillende zorggebieden, zoals geriatrische revalidatie, psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, dementie op jonge leeftijd, Korsakov en hospicezorg. Samen bouwen we aan een organisatie waar medewerkers en vrijwilligers trots op kunnen zijn!
Lees meer op werkenbij.salios.nl

Ben je geïnteresseerd

Heb je vragen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust met Janine Mandemaker via telefoonnummer 078-6172333 of mail naar j.mandemaker@hetspectrum.nl. Of stel je vragen aan recruiters Annemiek (maandag en donderdag) 06-45712884 of Eline (dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag) 06-51063294 of via solliciteren@hetspectrum.nl.

Eerst met een carrièrecoach praten? Dat kan. Stuur een mailtje naar: carrierecoach@zorgenwelzijnzhz.nl.

 

Meld je direct aan voor de opleiding

De opleiding start waarschijnlijk september 2024. Wat zijn de stappen na de aanmelding?

Stap 1

Na je aanmelding maken wij een eerste selectie en neemt de carrièrecoach contact met je op voor een telefonische kennismaking. Samen wordt gekeken of je een mbo-certificaat op niveau 3 zou kunnen behalen.

Stap 2

Je maakt een Talentscan en voert een kennismakingsgesprek met de werkgever. Tijdens de Talentscan beantwoord je vragen, zodat jij jouw eigen talent en passie kan ontdekken. Dit geeft ons een goed beeld op welke manier wij jou kunnen helpen om de juiste stappen te zetten.

Stap 3

Bij positieve afronding ontvang je een uitnodiging voor een meeloopdag. Op deze manier ervaar je hoe het is om in de zorg te werken en kan je gelijk de sfeer ervaren.

Stap 4

Als laatste vindt er een gesprek plaats met de werkgever voor afstemming over je salaris, werkuren en contract. Daarnaast maak je kennis met de opleider.

Vacature downloaden

  Persoonlijke gegevens

  meneermevrouw

  Upload je motivatiebrief

  Upload je CV