Werken en leren zorg Dordrecht

Vacaturenummer 1.28.24
Contracturen 29,5
Locatie / Afdeling Verpleeghuis- en thuiszorg
Niveau VMBO

Een opleiding volgen en tegelijkertijd werken in de ouderenzorg? Dat kan! Bij Salios ga je aan de slag binnen de verpleeghuis- of thuiszorg. Wat je leert in je opleiding pas je meteen toe in de praktijk.


Wat ga je doen

Je gaat minimaal 24 uur per week werken. Een verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) richt zich op het ondersteunen van cliƫnten die geestelijke en/of lichamelijke zorg nodig hebben. De kerntaken van een verzorgende IG zijn het verplegen, verzorgen en begeleiden van de cliƫnt op basis van de afspraken in het zorg-leefplan.

De volgende werkzaamheden vallen onder het takenpakket van een verzorgende IG:

 • CliĆ«nten helpen met de dagelijkse zorg. Denk bijvoorbeeld aan wassen en aankleden.
 • Helpen met in en uit bed komen, eventueel met een tillift.
 • Structuur bieden aan de dag.
 • Toedienen van medicijnen en injecties.
 • Handelingen die nodig zijn bij ziekte, bijvoorbeeld het verzorgen van wonden.
 • Luisterend oor bieden voor de cliĆ«nt.
 • Gesprekken voeren met cliĆ«nten en familie.
 • Verantwoording dragen voor de afdeling waar je werkt.

Als je begint sta je eerst een aantal weken boventallig, dat betekent dat je een introductieprogramma volgt en je voorbereid wordt op het werken-leren binnen Salios.

Houd er rekening mee dat je onregelmatig gaat werken. De ochtenddiensten beginnen om 07.00 of 7.30 uur en je avonddienst eindigt om 23.00 of 23.30 uur. Ook heb je weekenddiensten en werk je tijdens de feestdagen. Later in de opleiding zul je mogelijk ook nachtdiensten werken.

Over de opleiding

Je gaat een BBL-opleiding volgen, dit staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Je leert tijdens de opleiding tot Verzorgende IG (VIG) alle kennis en vaardigheden die je moet hebben om zelfstandig te mogen werken in de praktijk. Je gaat 1 vaste dag per week naar school. De opleiding start in september 2024.

De opleiding duurt in principe 3 jaar.

Zorg op maat

Bij Salios staan de individuele wensen en behoeften van de cliƫnten centraal, we gaan voor zorg op maat. Maar we begrijpen dat jij het kloppende hart bent achter de goede zorg die we bieden. Daarom zetten we jou op de eerste plaats en dat merk je!

Onze zorgprofessionals werken nauw samen met cliĆ«nten, hun naasten en vrijwilligers, om zo de allerbeste zorg te kunnen bieden. Bovendien omarmen we technologie als een krachtig hulpmiddel om onze cliĆ«nten Ć©n jou als medewerker nog beter te ondersteunen. 

 • Een goede beroepshouding. Dit is belangrijk omdat het de kwaliteit van je werk en de tevredenheid van je cliĆ«nten bevordert. Een goede beroepshouding houdt in dat je respectvol, betrouwbaar, verantwoordelijk, professioneel handelt in je beroep. Je toont hiermee aan dat je je vak serieus neemt en dat je jezelf voortdurend wilt verbeteren
 • Je hebt een mavo- of vmbo (kader/gemengde leerweg) diploma, een TL-diploma of LHNO met minimaal 2 vakken op C-niveau.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. De aanvraag regelen wij en de kosten krijg je natuurlijk vergoed.
 • Je krijgt een leerlingsalaris volgens de CAO VVT (FWG 35). Afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring komt dit neer op ā‚¬2.399 bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Je krijgt eerst een leer-arbeidsovereenkomst voor 7 maanden. Ben jij blij met ons en wij met jou? Dan bieden we de mogelijkheid tot een contract voor de duur van je opleiding. Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je een contract en kun je aan de slag als gediplomeerd Verzorgende IG.
 • Salios betaalt je opleiding. Hierbij horen licenties voor online boeken.
 • Het aantal contracturen is bespreekbaar, maar in ieder geval 29,5 uur per week. Dat is inclusief 5,5 uur betaalde lestijd. De overige lesuren gelden voor eigen tijd.
 • Je krijgt jaarlijks 237,4 vakantieuren (obv een 36 urige werkweek) en 8% vakantietoeslag.
 • Een gunstige pensioenregeling bij PFZW en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijk meerkeuze arbeidsvoorwaarden pakket zodat je voordelig een fiets, laptop, telefoon, cadeaubonnen of een sportabonnement kunt aanschaffen.

Salios is op 1 april 2024 ontstaan na de fusie tussen het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep. Bij Salios kom je werken in een organisatie met 2500 medewerkers en 1250 vrijwilligers waar de sfeer goed is en waar hechte teams elkaar ondersteunen en motiveren. Bij Salios vinden we balans tussen werk en privƩ belangrijk en bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden opleidingen en specialisaties aan in verschillende zorggebieden, zoals geriatrische revalidatie, psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, dementie op jonge leeftijd, Korsakov en hospicezorg. Samen bouwen we aan een organisatie waar medewerkers en vrijwilligers trots op kunnen zijn!

Lees meer op werkenbij.salios.nl.

Ā 

Wil je solliciteren naar een opleidingsplaats? Vul dan het formulier in. Vermeld duidelijk je vooropleiding, je werkervaring en waarom je belangstelling hebt voor deze opleiding.

Heb je vragen? Bel gerust met Marlies Broer via 0682840055 (maandag, dinsdag en donderdag aanwezig). Of stuur een mail naar opleiding@hetspectrum.nl.

(Klik op de Sollicitatieroute voor een grotere versie)

Vacature downloaden

  Persoonlijke gegevens

  meneermevrouw

  Upload je motivatiebrief

  Upload je CV