Hospice de Patio ontvangt gulle donatie

Zoals bekend heeft Hospice de Patio in 2023 de nieuwe hospice in gebruik genomen op de locatie van Vreedonk. Dankzij donaties van o.a. Stichting Roparun en een legaat heeft Stichting Vrienden van Hospice de Patio een cheque ter waarde van ā‚¬ 200.000 kunnen uitreiken aan bestuurder van Het Spectrum Jurjen Sponselee.

Hoogst mogelijke comfort
EĆ©n van de doelen van ā€˜de vrienden vanā€™ is dat de bewoners van de hospice het hoogst mogelijke comfort kan worden aangeboden. Met de donatie is bij de nieuwbouw geĆÆnvesteerd in een keuken, pantryā€™s op de kamers van de bewoners, zonwering, de inrichting van de tuin zodat de privacy van de bewoners wordt gewaarborgd, maar ook in de klimaatbeheersing in de hospice die anders niet gerealiseerd had kunnen worden.

Blijvende herinnering
Als blijvende herinnering aan mevrouw Bijker en haar eerder overleden man, van wie het grootste deel van de donatie afkomstig is in de vorm van een legaat, zal de familiekamer in de hospice de familienaam Bijker gaan dragen.

Schenking standbeeld
Stichting Vrienden van Hospice de Patio heeft aan de nieuwe hospice ook een klein standbeeld geschonken, die tijdens een bijeenkomst met alle vrijwilligers is onthuld, dat de titel ā€˜hart voor elkaarā€™ draagt. Iets voor elkaar betekenen, dat geeft een fijn gevoel en dat is de belangrijkste motivatie voor vrijwilligers en zorgmedewerkers binnen de hospice. Alle vrijwilligers en zorgmedewerkers van de hospice ontvangen als blijk van waardering een kleinere versie van dit beeld.