Stap voor stap voorzichtig bezoekers toelaten

Premier Rutte gaf dinsdag 19 mei weer een persconferentie over het versoepelen van de Coronamaatregelen in Nederland. Daarin was ook aandacht voor het toelaten van bezoek in verpleeghuizen.
Zoals premier Rutte aangaf: ā€œHet virus kan zo weer oplaaien, dus voorzichtigheid is heel belangrijk. Vanaf 25 mei kunnen verpleeghuizen die er klaar voor zijn en geen besmettingen binnen hebben, stap voor stap en verantwoord bezoek gaan toelaten.ā€
Zo wil Het Spectrum het ook aanpakken: voor de veiligheid van contactpersonen en die van hun naaste (en daarmee bedoelen we het verkleinen van de kans op besmetting) laat Het Spectrum weer voorzichtig en met kleine stappen Ć©Ć©n vaste bezoeker per bewoner toe. De deuren van Het Spectrum De Sterrenlanden en Het Spectrum Vreedonk gaan dus beperkt en slechts op afspraak open.

Bezoek op afspraak

Om het risico van besmetting zo klein mogelijk te houden, start Het Spectrum met het beperkt toelaten van bezoek, te weten: Ć©Ć©n vaste bezoeker per bewoner en alleen op afspraak.
Vanaf maandag 25 mei start het benaderen van alle contactpersonen (De Sterrenlanden en Vreedonk) om bezoekafspraken te maken. Omdat we iedereen gaan bellen, vragen we contactpersonen wel om nog even geduld te hebben als zij niet meteen op maandag zijn gebeld.
Met het maken van de afspraken houden wij er rekening mee dat het binnenlaten van bezoek stapsgewijs kan verlopen. We doen dit op een veilige manier voor iedereen, zoals past bij de 1,5 meter samenleving.

Tussendoor contact houden

Het Spectrum blijft bewoners en familieleden allerlei mogelijkheden bieden om contact met elkaar te onderhouden: telefonisch, beeldbellen, ontmoetingen achter glas en soms ook met een hoogwerker.
De contactgegevens voor het beeldbellen (Skype en FaceTime) en de afdelingstelefoons zijn te vinden onder Praktische informatie voor contactpersonen.

Het is fijn dat we binnenkort weer de mogelijkheid kunnen geven om elkaar te ontmoeten.