Officieel bouwmoment voor nieuwbouw Hospice De Patio en verbouwing Vreedonk

Samen trokken Olga Blaas en Feline Ottevanger het doek van de plaquette dat de eerste steen markeert voor de nieuwbouw van Hospice De Patio. Op het terrein van Vreedonk, aan de Vreedonklaan en te zien vanaf de Laan der Verenigde Naties, verrijst de nieuwe hospice. Tegelijkertijd zijn de bouwwerkzaamheden gaande voor de verbouw en uitbreiding van Vreedonk.

Het was een gezamenlijke actie van Olga Blaas, bewoonster van verpleeghuis Vreedonk, en hospice-vrijwilligster Feline Ottevanger. Dat deden zij in het bijzijn van diverse genodigden om dit moment te vieren. De officiƫle eerste steen is geschonken door aannemersbedrijf ADSR, dat de bouwwerkzaamheden uitvoert.

Hospice De Patio is al vele jaren te vinden achter station Dordrecht, maar moet die locatie verlaten omdat de huidige eigenaar het pand Thureborg grondig wil renoveren. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie, werd plek voor nieuwbouw gevonden op het terrein van Vreedonk.

Respect voor medewerkers en bewoners

Tegelijkertijd met de nieuwbouw pakt aannemer ADSR ook Vreedonk grondig aan. Intern vinden diverse verbouwingen plaats en er komen meerdere appartementen bij. Jurjen Sponselee, bestuurder van Het Spectrum, en Bas Moens, directeur van aannemersbedrijf ADSR, benoemden in hun speech dat zij respect hebben voor de medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Vreedonk. Ook al proberen de bouwvakkers de overlast te beperken, zij moeten toch regelmatig in de herrie werken en wonen. ā€œOndanks dat, is er toch een goede sfeer en een prettige samenwerking.ā€

De verwachting is dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2023 gereed zijn. Dan kan de hospice verhuizen naar de nieuwe locatie.

Meer weten over de bouw of op de hoogte blijven: hetspectrumbouwt.nl