Het Spectrum neemt tijdelijk coronapatiënten op

In de regio stijgt het aantal besmettingen met corona flink. In het Regionale Overleg Acute Zorg is de noodklok geluid en is om hulp gevraagd. Het Spectrum gaat helpen door tijdelijk coronapatiënten op te nemen. Daarvoor gaan we een corona-afdeling inrichten binnen de Revalidatieafdeling in De Sterrenlanden.

Tijdens deze – inmiddels lang durende – coronaperiode heeft het team van de Revalidatieafdeling, de artsen en de behandelaren veel ervaring opgedaan met het revalideren van patiënten na corona. Daarom kan Het Spectrum de ondersteuning bieden – en vooral regionaal ontlasten – door coronapatiënten op te nemen.
Het gaat om patiënten die niet op de intensive care hoeven te liggen en om patiënten die herstellende zijn van corona.

De zorgteams van de Revalidatieafdeling zijn verdeeld in twee groepen. De zorgmedewerkers die op de corona-afdeling werken, blijven de gehele dienst op die afdelingsunit. Dat geldt ook voor de zorgmedewerkers die op het overige deel van de Revalidatieafdeling werken. Zo beperken we de mogelijkheid tot besmetting.