De Sterrenlanden & Vreedonk gesloten voor bezoekers

Vanwege het overheidsbesluit zijn de locaties De Sterrenlanden en Vreedonk sinds vrijdag 20 maart gesloten voor bezoekers. Een noodzakelijke stap in de strijd tegen het Coronavirus, maar vooral een moeilijk te nemen en ingrijpend besluit voor bewoners en hun familie.
Om toch contact met elkaar te hebben, biedt Het Spectrum verschillende mogelijkheden.  Lees meer over het contact houden met elkaar en andere praktische zaken.

De Rozenhof

Voor palliatieve unit De Rozenhof gelden in deze Coronaperiode andere, maar helaas ook strikte, bezoekregels. Het Spectrum volgt daarmee de RIVM richtlijnen en het overheidsbesluit.
Wij begrijpen dat dit ingrijpend is voor degene die er verblijven en voor hun familie. Het is echter een noodzakelijke stap om de kans te beperken dat een gast of medewerker besmet raakt met het Coronavirus.
Dit zijn de geldende regels voor bezoekers:
  • Blijf thuis als u verkouden bent, hoest of niest of koorts hebt.
  • Maximaal twee bezoekers per gast per dag. Alleen als uw naaste¬†zich in het verwachte (nabije) levenseinde bevindt, is meer bezoek op de kamer toegestaan.
  • Bezoek mag alleen in de kamer van de naaste verblijven en gaat na het bezoek direct naar buiten.
  • Om De Rozenhof binnen te gaan, gebruiken bezoekers de tuindeuren aan de Algolring. De ingang via De Sterrenhof is hiervoor gesloten.

De Sterrenhof

De sluiting voor bezoekers van De Sterrenlanden geldt niet voor bewoners van de appartementen in De Sterrenhof.
Zij kunnen bezoek ontvangen in de eigen woning, al willen wij wel het advies geven om bezoek zoveel mogelijk te vermijden zoals de overheid ook aanraadt.

Ingang De Sterrenlanden niet gebruiken

Het is tijdens deze Coronaperiode niet mogelijk om via de hoofdingang van De Sterrenlanden naar de appartementen in De Sterrenhof te lopen. Wij verzoeken bewoners van De Sterrenhof dringend om uitsluitend de ingang aan de Algolring te gebruiken.

Ongemak

Ondanks dat heel Nederland met deze maatregelen te maken heeft, toch sorry voor het ongemak.

Lees meer: actuele informatie van Het Spectrum.