Verzorging

Medische en persoonlijke verzorging

De zorg in Hospice De Patio komt overeen met de zorg die u anders thuis zou ontvangen. We staan dag en nacht voor u klaar. Verder betrekken wij uw familie en vrienden zo veel als mogelijk bij uw verzorging. Uw (eigen) huisarts komt langs voor de medische zorg. De huisarts werkt gedurende het verblijf samen met andere hulpverleners, zoals de specialist uit het ziekenhuis,Ā  de geestelijk verzorger en/of fysiotherapeut. Het hospiceteam biedt verpleging en lichamelijke verzorging. Zij stemmen dit zoveel mogelijk af op uw individuele behoeften en wensen.

Vrijwilligers Hospice De Patio

Het kloppend hart van Hospice De PatioĀ is een hechte groep vrijwilligers en de coƶrdinator. Zij garanderen de continuĆÆteit van zorg, maar verrichten geen medische of verpleegkundige handelingen of zware huishoudelijke taken. Zij vullen datgene aan wat uw mantelzorgers normaal zelf doen. Zoals hulp bij persoonlijke verzorging, voorlezen of waken.

Alle vrijwilligers van De Patio volgen een inwerkperiode en scholing waarin zij worden getraind in de theorie en praktijk van de palliatieve terminale zorg en volgen regelmatig relevante (na)scholing.