Mevrouw Kroon over wonen met zorg in Het Waterwiel

“Ik sta binnen een paar minuten met mijn scootmobiel in het winkelcentrum”

Mevrouw Kroon (79)

Mevrouw Kroon woont sinds een jaar of drie in Het Waterwiel. Nadat haar man overleed, besloot ze dat het beter was om in een complex te gaan wonen waar ze haar eigen plekje heeft en ook geholpen wordt bij de dingen die ze niet meer zelf kan. “In het begin vond ik het lastig om aangewezen te zijn op een ander, maar dat heb ik nu niet meer. De medewerkers van Het Spectrum zorgen goed voor me en zijn vriendelijk. Ik ben erg tevreden met mijn plekje.”

Aan het woord is mevrouw Kroon. Ze werd geboren in Dordrecht en heeft de stad nooit verlaten. Samen met haar man heeft mevrouw 39 jaar aan de Jan Schoutenstraat gewoond, waar ook haar drie zoons zijn geboren. Hierna heeft mevrouw samen met haar man jarenlang (18 jaar) op de Krispijnseweg gewoond. Sinds ruim drie jaar woont ze in Het Waterwiel. Daar biedt Het Spectrum Wonen met zorg aan. De keuze voor deze locatie maakte ze bewust. “Ik ken deze wijk op m’n duimpje”, licht mevrouw Kroon toe. “Bovendien zit ik hier lekker centraal. Ik sta binnen een paar minuten met mijn scootmobiel in het winkelcentrum. Daar doe ik mijn boodschappen, bij de Albert Heijn. De medewerkers helpen me altijd goed. Ze leggen de spullen in mijn mandje en zijn vriendelijk. Fijn is dat.”

Eten en een spelletje Rummikub

De kinderen en kleinkinderen van mevrouw Kroon zijn regelmatig in haar appartement te vinden: “Iedere woensdag komen ze langs om hier te eten. Ze regelen alles: van het koken tot de afwas. Daarna spelen we een spelletje Rummikub. Gezellig, vind ik dat. Op maandag haalt mijn oudste zoon mij; dan eet ik daar. De rest van de dagen eet ik hier zelf wat in mijn appartement, of ik ga naar het restaurant van Het Waterwiel.”

Lachen is gezond

In dat restaurant wordt niet alleen gegeten. Mevrouw Kroon: “Er wordt hier best vaak iets georganiseerd. Ik pak regelmatig een ‘bingootje’ mee. En op maandagochtend sporten we. Op onze eigen manier natuurlijk. We kunnen allemaal niet meer zo uit de voeten als vroeger. Maar het is goed om even bezig te zijn en we lachen veel met elkaar. Dat is ook gezond!”

Tevreden

Natuurlijk is wonen in een appartement in een complex anders dan in een eigen huisje. Toch heeft mevrouw Kroon geen spijt van haar keuze. “Het ging gewoon niet meer thuis”, zegt ze. “Ik ben blij met mijn plekje hier. Mijn appartement is op de elfde verdieping; ik kijk uit over heel Dordrecht. Vooral in de avond is dat gezellig, met al die lichtjes. Ik weet nog dat mijn kleindochter hier met me ging kijken voordat ik het appartement ging huren en zei: ‘Vind je dat niet eng, oma, zo hoog?’. Maar niets is minder waar. Ik heb een mooi plekje en ben erg te spreken over de zorg die ik hier krijg.”

Wilt u meer weten over wonen met zorg in Het Waterwiel?

Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag verder.