Geriatrie fysiotherapie

De geriatrie fysiotherapie richt zich op de kwetsbare oudere met (vaak) meerdere ziektebeelden. Het betreft veelal complexe zorg, waarbij meerdere disciplines samenwerken, zoals ergotherapie, diƫtetiek, logopedie en psychologie.

U kunt met allerlei klachten bij ons terecht, van pijnklachten tot beperking in het bewegen en dagelijks functioneren. Maar wij zijn vooral gespecialiseerd in kwetsbare ouderen. Daarbij zien wij veel aandoeningen, zoals COPD, hartklachten, beroerte, gebroken heup/schouder en dergelijke.

Samenwerken met het ziekenhuis

De geriatrie fysiotherapeuten van Het Spectrum werken nauw samen met de geriaters van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Wanneer een geriater u doorverwijst naar de fysiotherapeut, kunt u ons bellen voor een afspraak.

Het traject begint altijd met een intakegesprek en onderzoek, waarbij wij uw klachten en wensen in beeld brengen. Daarna stellen we in samenspraak met u een behandelplan op en maken we een vervolgafspraak.

Wij beschikken over een ruime oefenzaal met verschillende apparatuur, waar u in alle rust onder begeleiding kunt trainen. Daarnaast hebben wij een tweetal behandelkamers voor individuele behandelingen.

Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig. Echter wel bij een chronische aandoening. Hierover kan de fysiotherapeut u informeren.

De behandelingen krijgt u vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer u niet zeker weet hoeveel behandelingen uw verzekeraar vergoedt, zoeken wij dit graag samen met u uit.

Afspraak maken?

Of heeft u vragen? Neem contact met ons op.