Snoezelruimte ’t Hofje

In Het Spectrum Vreedonk is een snoezelruimte Het HofjeĀ waar mensen met dementie tot rust kunnen komen of juist geprikkeld kunnen worden.

In Het Spectrum Vreedonk kunnen bewoners met dementie elke dag aan allerlei activiteiten meedoen. Veelal zijn dat groepsactiviteiten, maar voor sommige bewoners is specifieke individuele aandacht gewenst. Deze mensen hebben meer aan een omgeving waar ze rustiger van worden of waarin ze juist meer geprikkeld worden om te activeren.

Zintuigen prikkelen

In ’t Hofje staat onder meer een uitnodigende schommelstoel met voetenbankje. Via de muziekinstallatie is ontspannende muziek te beluisteren en op allerlei manieren zijn de zintuigen, zoals horen zien en voelen, te prikkelen om te activeren of om tot rust te komen.

Dankzij de extra overheidsgelden voor verpleeghuiszorg kan Het Spectrum extra medewerkers inzetten voor individuele aandacht.Ā Deze activiteitenbegeleidersĀ kunnen de bewoners bijvoorbeeld een handmassage geven en de technieken in de snoezelruimte zodanig inzetten om het juiste effect te bereiken.

Deze snoezelruimte is mogelijk gemaakt dankzij de Vriendenstichting.