Meneer Engelen over wonen met zorg in Het Polderwiel

“Alles wat ik nodig heb is in de buurt en er wordt goed voor me gezorgd”

Meneer Engelen 

Meneer Engelen verhuisde in augustus 2021 van Den Haag naar Dordrecht. Samen met zijn vrouw – die toen ziek was – nam hij intrek in een appartement gevestigd in Het Polderwiel. Drie weken na de verhuizing overleed zijn vrouw. Sindsdien woont meneer Engelen alleen. “Ik ben hier wel blijven wonen, want mijn dochter woont in de buurt. Bovendien hadden we onze bovenwoning in Den Haag verkocht én feit is dat ik zorg nodig heb; niet veel op dit moment gelukkig, maar ik kan niet alles meer alleen. Inmiddels heb ik hier in Dordrecht veel nieuwe contacten gelegd. Ze kennen me allemaal, hier in de buurt. Haagse Harry noemen ze me als ze me zien.

Ruim 50 jaar werkte meneer Engelen als internationaal vrachtwagenchauffeur. Dat hij op zijn leeftijd nog volop rondrijdt met zijn auto, is dus niet zo vreemd. “Ik rijd graag naar familie in Den Haag ”, vertelt meneer Engelen. “Of naar mijn favoriete winkel in Zwijndrecht.” Zo op het eerste oog lijkt hij behoorlijk fit. Waarom maakt meneer Engelen dan gebruik van Wonen met zorg van Het Spectrum? “Omdat ik wel zorg nodig heb”, licht meneer Engelen toe. “Drie keer per week komt er iemand van Het Spectrum. Mijn bloeddruk wordt dan gemeten, mijn ogen worden gedruppeld, etc. Ik krijg ook huishoudelijke hulp. Ik lijk nog mobiel, maar ik ben beperkt in het gebruik van mijn handen en armen.”

Lachend de deur uit

Over de hulp van Het Spectrum is meneer Engelen zeer te spreken: “Ik maak altijd een praatje met ‘de meiden van Het Spectrum’. Ze gaan hier altijd lachend de deur uit! En ze doen hun werk goed hoor. Ze helpen me met wat ik zelf niet meer kan en ze zijn nog hartstikke vriendelijk ook.”
Meneer Engelen woont in Het Polderwiel, een locatie van Het Spectrum in de wijk Stadspolders. “Dit is een prima wijk!”, aldus meneer Engelen. “Lopen kan ik niet zo goed meer; ik heb twee kunstheupen. Fietsen durf ik niet meer. Restaurant Boekmans is op een afstand die ik lopend kan overbruggen. Daar ga ik één keer per maand naar toe. Daarnaast pak ik de auto nog weleens richting winkelcentrum Sterrenburg. Dat blijf ik doen zolang ik dat kan.”

Boten kijken

Ook al woonde hij zijn hele leven in Den Haag, missen doet hij de stad niet zo erg als hij had verwacht. Meneer Engelen: “Ik ben een sociaal mens en leg dus snel contacten. Maar ook de buurt staat me wel aan. Ik sta met de auto zo bij het Wantij; daar kijk ik graag boten vanaf het bankje, lekker in het zonnetje. Die rust is ook best lekker.”

Doperwtjes met aardappelpuree

Het Polderwiel biedt verschillende faciliteiten, zoals een restaurant en maaltijdservice. Een keer per week eet meneer Engelen in het restaurant: “Dat is erg gezellig! Als ik er een keer niet ben, dan missen ze me.” De rest van de week eet hij op zijn eigen kamer: “Mijn nichtje kookt voor me; die stopt de vriezer altijd vol met eten voor twee weken. En zelf kan ik ook prima koken hoor. Doperwtjes met aardappelpuree, vind ik het lekkerst.”

Geen spijt

Meneer Engelen verhuisde van Den Haag naar Dordrecht omdat zijn vrouw met name de zorg nodig had en hun dochter in de buurt woonde. Heeft hij, nu hij alleen is, geen spijt van deze keuze? “Zeker niet!”, laat meneer Engelen weten. “Ik heb hier een prima plekje, alles wat ik nodig heb is in de buurt en ik word goed verzorgd door de ‘dames van Het Spectrum’. Wat wil een mens nog meer?!”

Wilt u meer informatie over wonen met zorg in Het Polderwiel?

Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag verder.