Het Polderwiel

Wat is er te vinden rondom Het Polderwiel?

In de wijk Stadspolders staat Het Polderwiel. Tegenover deze locatie is winkelcentrum Bieshof te vinden met meerdere supermarkten en andere winkels. Achter deze locatie is Station Stadspolders en een busstation.

Het is een locatie waar ook wijkbewoners en bewoners van de aangrenzende Dudokflat kunnen binnenstappen voor een gezellig moment of ontmoeting. Nabij het appartementencomplex is een gezondheidscentrum inclusief apotheek, huisartsenpraktijk en diverse behandelaars.

Voor wie zijn de appartementen bestemd?

U kunt naar Het Polderwiel verhuizen als u 65 jaar of ouder bent. In Het Polderwiel wonen bewoners zonder hulp en bewoners met een indicatie, bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, wijkverpleging of dagelijks intensievere zorg. Als u geen zorgindicatie heeft, maar u wilt graag verhuizen naar Het Polderwiel, dan kunt u zich aanmelden bij Woonzorg Nederland.

In deze locatie kunt u samen blijven wonen (als partners). Ook als één van u meer dagelijkse zorg nodig heeft. In Het Polderwiel hebben we de zorg en de service zo ingericht dat u er zo lang als mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Het Spectrum kan hier ook een Volledig Pakket Thuis bieden.

Binnen Het Polderwiel woont u samen met vele anderen. Om de sfeer binnen deze locatie warm, veilig en prettig te houden, is het fijn als u daaraan meehelpt. Bijvoorbeeld door een buurman of buurvrouw te helpen bij een klusje of mee te lopen met de boodschappen. Het Polderwiel is een meer beschermende woonomgeving (dan in de wijk) waar we op elkaar letten.

Hoe ziet de woning eruit?

Het Polderwiel heeft in totaal 72 appartementen, verdeeld in ruime 2- en 3-kamerappartementen. Deze appartementen hebben een loggia (een afgesloten ruimte waarvan de ramen open kunnen). Het voordeel van een loggia is dat u tijdens alle seizoenen het gevoel heeft toch buiten te zitten.
Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk.

72 appartementen
2-kamer appartementen, exclusief 1 kastenkamer
3-kamer appartementen, exclusief 1 kastenkamer
Balkon/Loggia
Rolstoeltoegankelijk

Waar kunt u gebruik van maken?

In deze woonlocatie is op de begane grond bibliotheek AanZet te vinden. Ook u kunt hiervan gebruikmaken als u lid bent van de bibliotheek. In de Ontmoetingsruimte, waar ook de bibliotheek is, is een restaurant waar u terecht kunt voor een kop koffie, maaltijd of een tussendoortje. Er vinden ook regelmatig gezellige activiteiten plaats, waaraan ook wijkbewoners deelnemen.

Voor mensen met dementie is er op de begane grond dagbesteding. Om hiervan gebruik te maken, is een Wmo-indicatie nodig van de gemeente Dordrecht.

Lees meer over de dagbesteding.

We willen u een veilige woonomgeving bieden, daarom kunt u direct een abonnement op Professionele Persoonsalarmering via Het Spectrum afsluiten.

Service

Activiteiten
Huismeester
Telefonische afspraak klantadviseur
Fysieke afspraak klantadviseur op locatie
Abonnement alarmering

Omgeving

Ontmoetingsruimte voor (wijk)bewoners
Restaurant en maaltijdservice
Winkels in nabijheid
Dagbesteding
Steunpunt thuiszorg
Nabij openbaar vervoer
Vergelijk woonlocaties

Aanvullende informatie

Met vragen en advies kunt u terecht bij de Klantenservice van Het Spectrum.
Het Spectrum verhuurt de appartementen namens Woonzorg Nederland.

Het Spectrum is er voor u

Heeft u hulp bij het huishouden nodig? Lees meer over huishoudelijke ondersteuning
Heeft u hulp bij de persoonlijke verzorging? Lees meer over thuiszorg

Geïnteresseerd in een woning? Schrijf u in via de Klantenservice van Het Spectrum.

Inschrijven woning