Wij vinden het fijn om samen met u en uw naasten ervoor te zorgen dat u zolang als mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen. U stelt het op prijs uw leven te leiden wat past bij u. Samen met u gaan we kijken hoe we dit vorm kunnen geven. En dan komt u er vast achter dat er vele mogelijkheden zijn.
Voor wie is de wijkverpleging bedoeld?
Door ziekte, ouderdom of andere omstandigheden kan het zijn dat u ondersteuning nodig heeft. Deze ondersteuning kan tijdelijk van aard zijn, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. De ondersteuning kan ook voor langere tijd nodig zijn, bijvoorbeeld door een chronische aandoening of ouderdom. Wanneer u tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig heeft, kunnen wij dit bieden in uw eigen vertrouwde omgeving.
Hoe ziet de wijkverpleging bij Salios eruit?
Het uitgangspunt bij Salios wijkverpleging is eigen regie en zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. We gaan uit van wat u nog zelf kunt en helpen u bij het aanleren van hetgeen wat u niet zelf kunt. Dit doet u samen met de wijkverpleegkundige, de ergotherapeut en uw naasten. We werken vanuit het gedachtegoed van Positieve gezondheid, waarbij de nadruk ligt op wat u nog zelf kunt en niet op uw ziekte of aandoening. Daarbij maken we gebruik van het traject Zelfstandig Langer Thuis en zetten technologie in waar mogelijk. We werken vanuit de basis:
- Wat kan u nog zelf?
- Wat kan familie/naasten betekenen?
- Welke (technologische) hulpmiddelen kunnen we inzetten?
- Wat kunnen het sociale netwerk of andere instanties betekenen?
- Wat doet Salios?
Er wordt in kleine teams gewerkt, waarbij de start en einde verbonden zijn aan een woonlocatie van Salios bij u in de buurt. We streven ernaar om zoveel mogelijk te werken vanuit een vast team.
Kosten
Afhankelijk van uw situatie wordt wijkverpleging betaald vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet langdurige zorg (Wlz).
Zorgverzekeringswet (Zvw)
Persoonlijke verzorging en verpleging vallen onder de Zvw. De kosten hiervan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt geen eigen bijdrage of eigen risico. Soms zijn er kosten verbonden aan de wijkverpleging die u van Salios ontvangt, bijvoorbeeld voor de inzet van een ergotherapeut of fysiotherapeut. Voor vragen over welke vergoedingen van kosten voor u van toepassing zijn, verwijzen we u naar uw zorgverzekeraar.
Wet langdurige zorg (Wlz)
Indien u een indicatie heeft vanuit de Wlz betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
Meer informatie
Wilt je meer lezen over het traject zelfstandig langer thuis, klik dan hier voor meer informatie en een link naar de folder. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor wijkverpleging? Neem dan contact op met de klantenservice van Salios telefoonnummer 078 7999220 of via de mail klantenservice@hetspectrum.nl .
Vragen over thuiszorg in Dordrecht?
Heeft u vragen over Het Spectrum Thuiszorg, neem dan contact met ons op.
Algemene voorwaarden