Kortdurend verblijf met zorg

Krijgt u thuis tijdelijk niet de benodigde zorg die u nodig heeft? Dan kunt u terecht in De Prinsemarij voor een kortdurend verblijf met zorg.

Wanneer kunt u gebruikmaken van De Prinsemarij?

Dat kan zijn omdat u na een verblijf in het ziekenhuis nog niet naar huis kunt. Of omdat u het¬†thuis¬†–¬†door lichamelijke klachten – tijdelijk zelf niet kunt redden. U heeft (zoals dat in artsentermen wordt benoemd) een enkelvoudige aandoening.

Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • u heeft iets gebroken. Door de beperkingen van het gipsverband kunt u zichzelf niet goed verzorgen. U heeft onder meer zorg nodig die vooraf te plannen is, zoals hulp bij toiletgang overdag.
  • u bent gevallen en kunt door de pijnklachten de trap(pen) bij u thuis niet op- en aflopen.
  • u heeft na een flinke griep nog extra zorg nodig omdat u uw conditie moet opbouwen.

U komt in aanmerking voor kortdurend verblijf

Als:
– u na uw ziekenhuisverblijf niet hoeft te revalideren, maar u wel tijdelijk hulp nodig heeft om het later thuis weer zelf te kunnen
Рmaximaal één zorgverlener u kan helpen bij uw zorg
– uzelf de regie over uw zorg kunt houden
– u zelf kunt alarmeren in geval van nood
– u zelfstandig kunt staan, eventueel met behulp van een hulpmiddel
– u eenvoudige verpleegtechnische handelingen nodig heeft

Welke zorg biedt Het Spectrum tijdens uw kortdurend verblijf?

Hulp bij algemene dagelijkse levensverzorging, zoals:

– wassen en aankleden,
–¬†de toiletgang,
– medicatie inname,
– huishoudelijke ondersteuning.

Als u thuis niet altijd iemand heeft om u hierbij te helpen, kunt u rekenen op goede opvang en verzorging in De Prinsemarij.

Uw (medische) verzorging

Uw huisarts blijft met u in contact tijdens uw kortdurende verblijf in De Prinsemarij. Hij of zij kan ook de specialist ouderengeneeskunde van Het Spectrum inschakelen voor een consult. Bijvoorbeeld wanneer hij vragen heeft¬† over het gebruik van meerdere medicijnen of over de inzet van behandelaars zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, di√ętisten of logopedisten om uw herstel te versnellen. De specialist ouderengeneeskunde kan uw huisarts ook ondersteunen bij de behandeling van bijvoorbeeld doorligwonden.

Van medewerkers van Het Spectrum Thuiszorg krijgt u de zorg die u nodig heeft en zij maken uw appartement tijdens uw verblijf schoon.

U kunt 24 uur per dag in geval van nood de zorg oproepen. Tijdens uw verblijf bent u aangesloten op de Professionele Persoonsalarmering. U krijgt bij aankomst een hals- of polszender met een alarmknop. Hiermee heeft u in geval van nood direct contact met ATA ZorgCentrale. In overleg met u besluit ATA ZorgCentrale of er iemand van de wijkverpleging van Het Spectrum bij u langskomt.
Zo bent u altijd verzekerd van professionele zorg.

Uw tijdelijke appartement

U verblijft in een volledig gemeubileerd appartement in De Prinsemarij aan de Nassauweg 4. Het appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een logeerkamer, een ruime badkamer (rolstoeltoegankelijk) en een ketelruimte (waar u spullen kunt opbergen).  In het appartement is ook een kluisje. U krijgt een eigen set sleutels.

Extra’s in Het Spectrum De Prinsemarij

Op de begane grond van De Prinsemarij is een restaurant te vinden, evenals een kleine levensmiddelenwinkel. U kunt er meedoen aan diverse activiteiten en een kapper aan huis bestellen.
Tegenover het gebouw is een winkelplein te vinden met onder meer een slager, cafetaria, handwerkwinkel, toko, sportwinkel, kledingzaak en tankstation. Op enige afstand bevinden zich een Aldi (Dubbeldamseweg Zuid 72) en een Emté (Krispijnseweg 68).
Op loopafstand is trein- en busstation Dordrecht en u kunt wandelen in het naastgelegen Weizigtpark.
Op de begane grond van De Prinsemarij is ook het Sociaal Wijkteam aanwezig waar u terecht kunt met vragen over zorg en ondersteuning.

Wie betaalt het kortdurend verblijf?

Deze tijdelijke zorg en opvang vanwege medische redenen worden betaald vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Hoe meldt u zich aan?

Uw ziekenhuisspecialist kan u na opname adviseren tijdelijk te herstellen in De Prinsemarij. U heeft dan wel een verwijzing van uw huisarts nodig voor het kortdurend verblijf. Alleen uw huisarts kan u aanmelden via de Klantenservice van Het Spectrum.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het kortdurend verblijf of over De Prinsemarij? Neem contact met ons op.

Download brochure Algemene voorwaarden