Kortdurend verblijf met zorg

Krijgt u thuis tijdelijk niet de benodigde zorg die u nodig heeft? Dan kunt u terecht in Het Spectrum De Prinsemarij voor een kortdurend verblijf met zorg.

Wanneer kunt u gebruikmaken van De Prinsemarij?

Dat kan zijn omdat u na een verblijf in het ziekenhuis nog niet naar huis kunt. Of omdat u het thuis – door lichamelijke klachten – tijdelijk zelf niet kunt redden. U heeft (zoals dat in artsentermen wordt benoemd) een enkelvoudige aandoening.

Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • u heeft iets gebroken. Door de beperkingen van het gipsverband kunt u zichzelf niet goed verzorgen. U heeft onder meer zorg nodig die vooraf te plannen is, zoals hulp bij toiletgang overdag.
  • u bent gevallen en kunt door de pijnklachten de trap(pen) bij u thuis niet op- en aflopen.
  • u heeft na een flinke griep nog extra zorg nodig omdat u uw conditie moet opbouwen.

U komt in aanmerking voor kortdurend verblijf

Als:
– u na uw ziekenhuisverblijf niet hoeft te revalideren, maar u wel tijdelijk hulp nodig heeft om het later thuis weer zelf te kunnen
– maximaal één zorgverlener u kan helpen bij uw zorg
– uzelf de regie over uw zorg kunt houden
– u zelf kunt alarmeren in geval van nood
– u zelfstandig kunt staan, eventueel met behulp van een hulpmiddel
– u eenvoudige verpleegtechnische handelingen nodig heeft

Welke zorg biedt Het Spectrum tijdens uw kortdurend verblijf?

Hulp bij algemene dagelijkse levensverzorging, zoals:

– wassen en aankleden,
– de toiletgang,
– medicatie inname,
– huishoudelijke ondersteuning.

Als u thuis niet altijd iemand heeft om u hierbij te helpen, kunt u rekenen op goede opvang en verzorging in Het Spectrum De Prinsemarij.

Uw (medische) verzorging

Uw huisarts blijft met u in contact tijdens uw kortdurende verblijf in Het Spectrum De Prinsemarij. Hij of zij kan ook de specialist ouderengeneeskunde van Het Spectrum inschakelen voor een consult. Bijvoorbeeld wanneer hij vragen heeft  over het gebruik van meerdere medicijnen of over de inzet van behandelaars zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten of logopedisten om uw herstel te versnellen. De specialist ouderengeneeskunde kan uw huisarts ook ondersteunen bij de behandeling van bijvoorbeeld doorligwonden.

Van medewerkers van Het Spectrum Thuiszorg De Wielborgh krijgt u de zorg die u nodig heeft en zij maken uw appartement tijdens uw verblijf schoon.

U kunt 24 uur per dag zorg oproepen. Tijdens uw verblijf bent u aangesloten op de alarmering. U krijgt bij aankomst een hals- of polsalarm waarmee u altijd een oproep kunt maken in geval van nood. De medewerkers van Het Spectrum Thuiszorg De Wielborgh komen dan zo snel mogelijk naar u toe.

Uw tijdelijke appartement

U verblijft in een volledig gemeubileerd appartement in Het Spectrum De Prinsemarij aan de Nassauweg 4. Het appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een logeerkamer, een ruime badkamer (rolstoeltoegankelijk) en een ketelruimte (waar u spullen kunt opbergen).  In het appartement is ook een kluisje. U krijgt een eigen set sleutels.

Extra’s in Het Spectrum De Prinsemarij

Op de begane grond van Het Spectrum De Prinsemarij is een restaurant te vinden, evenals een kleine levensmiddelenwinkel. U kunt er meedoen aan diverse activiteiten en een kapper aan huis bestellen.
Tegenover het gebouw is een winkelplein te vinden met onder meer een slager, cafetaria, handwerkwinkel, toko, sportwinkel, kledingzaak en tankstation. Op enige afstand bevinden zich een Aldi (Dubbeldamseweg Zuid 72) en een Emté (Krispijnseweg 68).
Op loopafstand is trein- en busstation Dordrecht en u kunt wandelen in het naastgelegen Weizigtpark.
Op de begane grond van Het Spectrum De Prinsemarij is ook het Sociaal Wijkteam aanwezig waar u terecht kunt met vragen over zorg en ondersteuning.

Wie betaalt het kortdurend verblijf?

Deze tijdelijke zorg en opvang vanwege medische redenen worden betaald vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Hoe meldt u zich aan?

Uw ziekenhuisspecialist kan u na opname adviseren tijdelijk te herstellen in Het Spectrum De Prinsemarij. U heeft dan wel een verwijzing van uw huisarts nodig voor het kortdurend verblijf. Alleen uw huisarts kan u aanmelden via Maatschappelijk Werk van Het Spectrum.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het kortdurend verblijf of over De Prinsemarij? Neem contact met ons op.

Download brochure Algemene voorwaarden