Appartementen

Vreedonk bestaat uit 91 appartementen. Op verschillende afdelingen zijn er appartementen voor lichte zorg en somatische zware zorg en andere afdelingen zijn gericht op bewoners met dementie (zware zorg psychogeriatrie).
De verdiepingen zijn, evenals de algemene ruimten, vernoemd naar Dordtse rivieren, havens en kades. De gedachte achter deze namen is dat Dordrecht is omgeven door rivieren, waarbij de havens en kades veiligheid en beschutting bieden. Dat is terug te voeren naar het woord ā€˜donkā€™ uit Vreedonk, dat ook verwijst naar het bieden van beschutting.

Ruime woningen

De appartementen voor Ć©Ć©n of twee personen zijn ruim: 66 appartementen hebben een oppervlakte van 48mĀ², de overige 25 appartementen met berging meten 58mĀ².

De woningen beschikken over:

  • een woon- en slaapgedeelte
  • een ruime badkamer
  • een open (rolstoltoegankelijk) keukentje
  • een elektrisch hoog/ laag bed
  • alarmeringsmogelijkheden

Bekijk de rondleiding via youtube
Bekijk de plattegrond van een appartement in Vreedonk.

U kunt het appartement inrichten naar uw eigen smaak, met uw eigen meubilair en verlichting. Gordijnen zijn standaard aanwezig.
Op de afdelingen voor mensen metĀ dementieĀ zijn gemeenschappelijke huiskamers waar diverse activiteiten plaatsvinden en waar bewoners met elkaar kunnen eten. De grote tuin van Vreedonk is voor iedereen toegankelijk en veilig voor de bewoners.