Appartementen

Vreedonk bestaat uit 91 appartementen. Op verschillende afdelingen zijn er appartementen voor lichte zorg en somatische zware zorg en andere afdelingen zijn gericht op bewoners met dementie (zware zorg psychogeriatrie).
De verdiepingen zijn, evenals de algemene ruimten, vernoemd naar Dordtse rivieren, havens en kades. De gedachte achter deze namen is dat Dordrecht is omgeven door rivieren, waarbij de havens en kades veiligheid en beschutting bieden. Dat is terug te voeren naar het woord ‘donk’ uit Vreedonk, dat ook verwijst naar het bieden van beschutting.

Ruime woningen

De appartementen voor één of twee personen zijn ruim: 66 appartementen hebben een oppervlakte van 48m², de overige 25 appartementen met berging meten 58m². Elk appartement is geschikt voor bewoning door één persoon of een echtpaar.

De woningen beschikken over:

  • een gescheiden woon- en slaapgedeelte
  • een ruime badkamer
  • een open (rolstoltoehankelijk) keukentje met inbouwapparatuur
  • een elektrisch hoog/ laag bed
  • alarmeringsmogelijkheden

Bekijk de rondleiding via youtube
Bekijk de plattegrond van een appartement in Vreedonk.

U kunt het appartement inrichten naar uw eigen smaak, met uw eigen meubilair, verlichting en gordijnen. Als u dit niet wilt of kunt dan zorgt Het Spectrum voor een basisinrichting.
Op de afdelingen voor mensen met dementie zijn gemeenschappelijke huiskamers waar diverse activiteiten plaatsvinden en waar bewoners met elkaar kunnen eten. De grote tuin van Vreedonk is voor iedereen toegankelijk en veilig voor de bewoners.