Verzorgende IG Shaïna over werken bij Het Spectrum

“Geen dag is het hetzelfde; die afwisseling is heerlijk”

Shaïna werkt als VIG’er in de thuiszorg

Als Shaïna (38) op de middelbare school zit, weet ze één ding zeker: in de zorg gaat ze nooit werken, dat is niets voor haar. Hoe anders kan het leven lopen. Inmiddels is Shaïna alweer ruim elf jaar als VIG’er werkzaam in de zorg. De thuiszorg van Het Spectrum in Sterrenburg is haar werkgebied. “Ik werk al best lang in de zorg, maar dat gaat echt nooit vervelen. Geen dag is hier hetzelfde. Die afwisseling is heerlijk.”

Shaïna weet als tiener nog niet zo goed wat ze wil. In de zorg werken is in ieder geval niets voor haar, dat weet ze zeker. “Maar toen ging ik in een vakantie als vrijwilliger werken in het buurthuis”, vertelt Shaïna als ze terugblikt op die tijd. “Ik merkte aan mezelf dat ik het sociale contact en voor mensen zorgen leuker vond dan ik dacht.” Op een tafeltje in het buurthuis ligt een folder over BBL-opleidingen (werken-leren) in de zorg. “Zo kwam ik op bij Wielborg terecht, de organisatie waar Het Spectrum een aantal jaren geleden mee is gefuseerd. En ik ben dus nooit meer weggegaan.”

Aandacht en begrip

Tijdens haar opleiding en het werken in de praktijk, komt Shaïna er al snel achter dat somatische zorg het beste bij haar past. Shaïna: “Daarbij merkte ik dat ik in de thuiszorg werken het leukste vond. Daar werk je met mensen die cognitief en lichamelijk nog in redelijk goede conditie zijn. Met als gevolg dat de zorg die je levert niet zo heel zwaar is. Er is vooral veel behoefte aan aandacht, begrip en sociaal contact. Dat past wel bij mij.”

Betrokken team

De afgelopen elf jaar was geen dag hetzelfde voor Shaïna. Die afwisseling maakt dat ze haar baan nog steeds ontzettend leuk vindt. “En het team waar ik in werk speelt daarbij ook een grote rol”, vult Shaïna aan. “Ik werk in een team met collega’s die erg betrokken bij elkaar zijn. En we hebben ook een betrokken manager. Die is er altijd voor ons. Dat maakt het heel laagdrempelig om – individueel of als team – dingen aan te kaarten. Het Spectrum is een organisatie waar eigen initiatief en meedenken sowieso wordt gewaardeerd. Ik ervaar dat er altijd naar me wordt geluisterd.”

Terug de schoolbanken in

Toen Shaïna besloot dat ze de schoolbanken weer in wil om Verpleegkunde te studeren, vond ze dan ook direct gehoor. Shaïna: “Per september start ik met de opleiding Verpleegkunde. Ik ga dan één dag per week naar school en blijf daarnaast gewoon als VIG’er werken. Er wordt door mijn manager en collega’s goed met mij meegedacht over hoe ik dat het beste kan gaan doen en indelen. Dat stel ik erg op prijs.”

Doe het gewoon

Het Spectrum is op zoek naar nieuwe VIG’ers. Voor mensen die nog twijfelen of ze de stap moeten maken, heeft Shaïna een duidelijke boodschap: “Doe het gewoon; pak die kans. Je komt hier in een mooie organisatie die met een geweldige doelgroep werkt. Iedere dag is weer een uitdaging op een leuke manier. En: je staat er hier nooit alleen voor; je kunt altijd bouwen op je team.”

    Ja!

    Ja, het lijkt mij leuk om als verzorgende IG aan de slag te gaan bij Het Spectrum! Neem contact met mij op.

    Persoonlijke gegevens

    Ik ben...