Er is altijd wat te doen

Individueel en in de groep

Om bewoners van Het Spectrum De Sterrenlanden en Het Spectrum Vreedonk te helpen de dag prettig door te kijken, zijn er allerlei activiteiten waaraan zij kunnen deelnemen. De groep activiteitenbegeleiders heeft dagelijks een programma voor hen. Dat zijn zowel individuele activiteiten als groepsgerichte activiteiten.

Individueel kan zijn: snoezelen in de snoezelruimte van Het Spectrum De Sterrenlanden of van Het Spectrum Vreedonk. Als groep komen bewoners samen om te zingen, om te koersballen of om te genieten van een optreden of een aaimiddag met honden.

Ook gaan sommige bewoners geregeld op pad met activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Zoals voor een bezoekje aan de stad, de jaarlijkse Pasar Malam, diergaarde Blijdorp, de molens of Weizigt Duurzaamheidscentrum. Enkele somatische bewoners gaan ook samen op vakantie.

Bewegen is belangrijk

Om bewoners met verpleeghuiszorg voldoende te laten bewegen (binnen hun persoonlijke mogelijkheden), zijn er beweegagogen. Zij verzorgen individuele en groepsactiviteiten.

Zowel vanuit Het Spectrum De Sterrenlanden als Het Spectrum Vreedonk gaan bewoners regelmatig naar buiten voor een wandeling. Zij gaan er dan samen met een groep vrijwilligers op uit.

Basisschool leerlingen

Basisschoolleerlingen van Het Kristal komen regelmatig op de fiets naar Het Spectrum De Sterrenlanden. De kinderen doen samen met bewoners mee aan allerlei activiteiten, zoals pannenkoeken bakken, samen bewegen, deelnemen aan een quiz. Ook sturen zij kaarten naar bewoners. Pim Konijnenberg, vrijwilliger bij Het Spectrum, nam het initiatief voor deze samenwerking met de basisschool.