Hoe kunt u zorg krijgen?

Het Spectrum kan u ondersteunen

Het Spectrum biedt zorg, welzijn en ondersteuning op vele manieren. Zowel bij u thuis, in de wijk of in een van de locaties waar bewoners 24 uur per dag zorg met aandacht krijgen.

Welke zorg kunt u krijgen?

Soms is deze vraag door u al helder te beantwoorden, maar u kunt ook nog zoekende zijn naar het antwoord. Klantenservice Het Spectrum kan u helpen om uw zorgbehoefte in beeld te krijgen. Samen met u zoeken zij vervolgens naar een passende invulling van deze vraag en uw behoefte.

Indicatie nodig

Voor bepaalde vormen van zorg heeft u eerst een indicatie nodig om ervoor in aanmerking te komen. Bijvoorbeeld wanneer u:

Een indicatie voor thuiszorg wordt gesteld door de verpleegkundige van Het Spectrum.

Een indicatie voor verpleeghuiszorg kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wanneer u al een indicatie hebt, plaatsen wij u op de wachtlijst.
Heeft u nog geen indicatie, dan kan Het Spectrum u helpen bij het aanvragen.
Heeft u al contact met een casemanager dementie of palliatief? Ook zij kunnen u erbij helpen.

Om tot een goede keuze van zorgaanbieder te komen, kunt u zorgaanbieders vergelijken via Zorgkaart Nederland.
Daarnaast krijgt u een goede indruk tijdens een rondleiding. U kunt via Klantenservice Het Spectrum hiervoor een afspraak maken. Tijdens zo’n persoonlijke afspraak krijgt u meer te horen en te zien over welke service, dienst of zorg bij u past.

Ondersteuning en informatie

Het is ook mogelijk om via de Wmo en een Sociaal Team¬†advies en ondersteuning te krijgen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.¬†Daarnaast kunt u met vragen over de zorg terecht bij het Adviespunt Zorgbelang Zuid-Holland. Hun cli√ęntondersteuners geven u informatie en advies bij uw vragen over de zorg.

Neem vrijblijvend contact op

Klantenservice Het Spectrum vertelt u graag meer over welke service, dienst of zorg bij u past. De klantadviseurs zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via 078 799 92 20  of klantenservice@hetspectrum.nl.