Coronavirus – Laatste nieuws

1 april: De overheid heeft besloten de periode van coronamaatregelen te verlengen. Dit betekent dat de genomen maatregelen binnen Het Spectrum, waaronder de bezoekersstop, blijven gelden.

27 maart: Nieuwe maatregel in Vreedonk en De Sterrenlanden: om de uitwisseling en eventuele besmetting tussen bewoners onderling zoveel als mogelijk te voorkomen, sluiten we de tussendeuren op de afdelingen. Dat betekent dat bewoners zoveel als mogelijk op de eigen unit blijven.
Collega’s, waaronder de activiteitenbegeleiders, besteden daarom extra aandacht aan het individuele welzijn van de bewoners.

Ook het beeldbellen en het telefonisch contact helpen het welzijn te verhogen. De contactpersonen van bewoners in Vreedonk en De Sterrenlanden hebben per e-mail meer informatie over het beeldbellen gekregen. Daarbij ook de adressen voor Skype en FaceTime.

In De Sterrenlanden is een bewoner positief getest op het Coronavirus en wordt geïsoleerd verzorgd. Daarmee volgen we de richtlijnen van het RIVM. De direct betrokkenen zijn geïnformeerd. Voor meer informatie verwijzen we door naar de GGD Zuid-Holland Zuid.

26 maart: Contactpersonen van Vreedonk en De Sterrenlanden hebben per e-mail informatie gekregen over onder meer hoe contact te houden met elkaar, hoe wij binnen Het Spectrum omgaan met de situatie en hoe wij hen blijven informeren.
Ben u contactpersoon en heeft u geen e-mail ontvangen? Laat het weten via communicatie@hetspectrum.nl

25 maart: bekijk de praktische informatie voor contactpersonen en de informatie over hoe je contact met elkaar kunt houden.

22 maart: In Vreedonk is een bewoner positief getest op het Coronavirus en wordt geïsoleerd verzorgd. Daarmee volgen we de richtlijnen van het RIVM. De direct betrokken familieleden, medewerkers en vrijwilligers van deze locatie en ook de familieleden van directe medebewoners hebben we op de hoogte gebracht van de situatie.
Voor meer informatie verwijzen we door naar de GGD Zuid-Holland Zuid.

20 maart 2020: Het beschermen van de kwetsbare ouderen is gedurende deze Coronasituatie het belangrijkste aandachtspunt van Het Spectrum. We volgen de adviezen en richtlijnen van de overheid en het RIVM nauwlettend. Dat betekent dat wij ook moeilijke beslissingen hebben genomen, zoals het sluiten van de verpleeghuizen voor bezoekers en het sluiten van de Ontmoetingsruimtes.
Met deze voorzorgsmaatregelen zetten we ons enorm in tegen de verspreiding van het virus en ook ter bescherming van bewoners, klanten, medewerkers en vrijwilligers.

Zorg blijft doorgaan

We houden medewerkers en vrijwilligers voortdurend op de hoogte van de nieuwe richtlijnen en de maatregelen die Het Spectrum neemt. Daarbij houden we altijd voor ogen dat de zorg blijft doorgaan.

Er is extra aandacht voor het schoonmaken van kranen, toiletten, deurklinken en dergelijke.

De Sterrenlanden en Vreedonk gesloten voor bezoekers

De Sterrenlanden en Vreedonk zijn sinds 20 maart gesloten voor bezoekers.  Lees meer over praktische informatie voor contactpersonen.
Alleen voor mensen in de laatste levensfase maken we een uitzondering.
Lees meer over de sluiting en het bezoek aan de Rozenhof. Ook bewoners van de appartementen in De Sterrenhof kunnen alleen via de ingang aan de Algolring naar binnen. Lees hierover meer.

Activiteiten binnen De Sterrenlanden en Vreedonk

  • Groepsactiviteiten in de Hofzaal van De Sterrenlanden en in het restaurant van Vreedonk gaan niet door. Voorlopig is alles tot 1 april afgezegd.
  • De activiteiten op de afdelingen gaan wel door. Alleen per afdeling en met een maximale groepsgrootte.

Hospice De Patio

Voor Hospice De Patio gelden ook bezoekregels. Lees meer hierover.

Activiteiten binnen de Ontmoetingsruimtes en De Prinsemarij

De Ontmoetingsruimtes in Het Sterrenwiel, Het Waterwiel, Het Polderwiel, Het Theehuis en Sta-Pal zijn gesloten.
Lees meer over de Ontmoetingsruimtes.

Dagbesteding

De Ontmoetingscentra in Het Sterrenwiel, Het Polderwiel en Het Stadswiel zijn gesloten.

Wat gebeurt er bij een besmetting?

Dan volgen we de richtlijnen van het RIVM, houden contact met de GGD en we houden betrokkenen, medewerkers en vrijwilligers op de hoogte.
Een CoronaComité houdt de dagelijkse ontwikkelingen in de gaten.

Twijfelt u of u de corona ziekteverschijnselen hebt?

Via de website van het RIVM kunt u antwoorden op veel vragen vinden: veel gestelde vragen RIVM
Twijfelt u dan nog, belt u dan naar uw huisarts.
De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het Coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.